Élet-Stílus

Megmenekült a Római Teniszakadémia

A dunai árvíz nem öntötte el a Római Teniszakadémia létesítményeit, így nincs akadálya annak, hogy júliusban megrendezzék a 220 ezer dollár összdíjazású női salakpályás tornát.

„Az Akadémia dolgozói, barátai és támogatói hősies munkájának következtében sikerült úrrá lennünk az elemeken, így lebonyolíthatjuk a viadalt” – mondta az MTI-nek Márky Jenő versenyigazgató. Az idén 15 éves női torna július 5. és 11. között kerül sor.

A versenyigazgató hozzátette, hogy komoly erőfeszítésekkel, a Római Teniszakadémia áldozatvállalásával sikerült itthon tartani a teniszversenyt, amelyre az idén is rangos mezőny jön el. A tavalyi győztes Szávay Ágnes és a döntős svájci Patty Schnyder mellett több teniszcsillag is pályára lép majd a Római-parton.

A budapesti női teniszverseny 15 éves története során – többek között – olyan világsztárok koptatták az Akadémia vörös salakját, mint a wimbledoni győztes cseh Jana Novotna, a horvát Iva Majoli, a Roland Garros bajnoka, a dél-afrikai Amanda Coetzer, a volt világelső szerb Jelena Jankovic, valamint az orosz szépség, Anna Kurnyikova.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik