Élet-Stílus

Casillas szerint Anglia kapusposzton gyenge

Habár saját kollégáról nem illik ítéletet mondani, Iker Casillas, a spanyol válogatott kapusa ezt megtette. Az angol kapusok bánták.

Az egyik angol lap számolt be a Real Madrid kapusának éles véleményéről. Kétségtelen, hogy Robert Green, David James és Joe Hart sem számít élő legendának a West Ham, a Portsmouth és a Birmingham City hálóőreként.

Iker Casillas úgy gondolja, a nagycsapatok kihasználhatják Anglia ebbéli törékenységét.
„Tudom, hogy Messi és Xavi miért mondta azt, hogy Anglia esélyes. Klasszisuk vitathatatlan, ugyanakkor reális probléma esetükben a kapuskérdés.

Egyikőjük sem játszott a nemzetközi kupákban, márpedig, ha nem vagy rendszeresen az európai porondon, ez visszaüthet a nagy versenyeken, amikor minden szem rád szegeződik. Ha megnéznek engem, Buffont vagy Julio Cesart, láthatják, mi mindent megnyertünk” – tisztázta a viszonyokat némileg túlzó magabiztossággal Casillas.

„Egy vébé az idegek harcát is jelenti, nem elég pusztán ott lenni” – folytatta kiselőadását. „Nem tudom, Fabio Capello hogy vélekedik, de egyértelmű, hogy Robert Greennek kell megadnia a lehetőséget. Nem számít, hogy Hart esetleg jobb képességgel bír, mivel nincs tapasztalata, őrültség lenne bizalmat szavazni neki” – vélekedik a Real Madrid és a spanyol válogatott első számú kapusa.

Iker Casillas egyébként Viktor Valdes (Barcelona) és Pepe Reina (Liverpool) előtt áll még a rangsorban, de ha szavait lefordítjuk „hazai” viszonylatokra, láthatjuk, idén mindkét riválisa messzebb jutott a nemzetközi kupákban, mint ő maga…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik