Élet-Stílus

Vb: Valdes sorsa célkeresztben

A spanyol sajtó megosztott abban, hogy a barcelonai Victor Valdes megcsípi-e a harmadik helyet a madridi Iker Casillas és a liverpooli Pepe Reina mögött. Mata és Güiza is külön versenyben van egy utazó helyért.

A spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque csütörtöki bejelentése előtt találgató sajtó részéről a Marca megszavaztatta olvasóit: kik lesznek azok, akik semmiképpen sem maradnak ki az Európa-bajnok keretéből? A szurkolók véleménye több poszton megegyezik a szövetségi kapitány sport.es-en megszellőztetett karcsúsításával.

Eszerint a kapuban Casillas (112.203 szavazat), a védelemben Puyol (113.550), Piqué (113.226), Ramos (112.455), Albiol (111.936), Capdevila (110.254), Arbeloa (109.826) mindenképpen utazó. A középpályáról Xavi (113.824), Silva (113.786), Iniesta (113.740), Fabregas (113.710), Xabi Alonso (111.848) „érinthetetlen”, míg a csatársorban Villa (113.391) és Torres (112.079) helye megkérdőjelezhetetlen.

A keret többi tagjában már kevesebb fantáziát láttak a madridi lap olvasói. A barcelonai Valdés harmadik a kapusok „rangsorában”, Marchena pedig 14 ezer szavazatot ver a mögötte következő Azpilicueta-Marcos Senna kettősre, míg a támadók között a barcelonai Pedro meglepetésre a harmadik Villa és Torres mögött, maga mögé utasítva Jesus Navast, Matát, Llorentét és a bilbaóinál 13.500 vokssal kevesebbel jutalmazott Negredót is. A Marca olvasótábora Cazorlát és Güizát vélte a leggyengébb láncszemnek.

A madridi lappal szemben a katalánok háztáján otthonosabb barcelonai Sport internetes úgy értesült, hogy Pedro tagja lesz a keretnek, ellenben klubtársa, Victor Valdes nem. A kapus Casillas, Reina és Diego López mögött „végez”.

A napilap szerint Valdes mellett De Gea (kapus, Atlético), Azpilicueta (védő, Osasuna), Javi Martínez (középpályás, Bilbao), Cazorla (középpályás, Villarreal), Negredo (támadó, Sevilla) egész biztosan nem utazik a világbajnokságra, míg a kapitány azon még töpreng, hogy a formában lévő Mata (Valencia) és a tapasztalt Güiza (Fenerbahçe) közül melyik támadónak szavazzon bizalmat.

a spanyol 23-as keret a sport.es szerint

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Diego Lopez (Villarreal), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Jesus Navas (Sevilla), Marcos Senna (Villarreal), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona)
Csatárok: Fernando Llorente (Bilbao), Pedro (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia), illetve Daniel Güiza (Fenerbahce) vagy Juan Mata (Valencia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik