Élet-Stílus

Villa a Barcához, Del Neri a Juvéhoz igazolt

A Valencia spanyol válogatott csatára, David Villa már hivatalosan is Barcelona játékosa: az Európa-bajnok csatár 40 millió euróért cserélt klubot. Luigi Del Neri szintén váltott: az 59 esztendős tréner a Juventus vezetőedző lett.

A szerződéskötés tényét Manuel Llorente, a Valencia elnöke jelentette be. A klub első embere „jó és szükséges” átigazolásról beszélt, amely megteremti a Valencia „gazdasági életképességét”. Ezzel Llorente elismerte, hogy a klub pénzügyi nehézségei miatt volt kénytelen túladni Villán, aki állítólag évenként 7 millió eurót keres majd a Barcelonában.

A Villát kifejezetten a vezetőedző, Pep Guardiola kérésére igazolta le a Barcelona, amely már az előző szezonban is igyekezett – akkor még hasztalanul – megszerezni magának a kiváló csatárt, akire amúgy a Real Madrid és a Manchester United is szemet vetett.

A 28 esztendős, 55-szörös válogatott csatár a Sporting Gijónban kezdte a pályafutását, majd Zaragoza érintésével került 2005-ben a Valenciához. Kétszeres Spanyol Kupa-, egyszeres Szuperkupa-győztes, Európa-bajnok, Eb-gólkirály, emellett 2006-ban az év spanyol játékosa volt (Don Balón), s háromszor is megkapta már a Telmo Zarra-díjat, amely a Primera División legeredményesebb hazai, azaz spanyol gólszerzőjének dukál.

Del Neri a Juventus kispadján

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a Sampdoriát a BL-be vezető Luigi Del eri lett a Juventus vezetőedzője. Del Neri mellett Beppe Moratta igazgató is ugyanezt az utat járta be, Andrea Agnellit pedig megerősítették a torinói klub elnöki posztján.

A Juventus nagyon gyengén szerepelt a szezonban, a BL-től és Európa Ligától ideje korán búcsúzott, és csak a hetedik helyen zárta a Serie A pontvadászatát. A torinói csapat az idényt Ciro Ferrarával kezdte el, akit januárban váltott a kispadon Alberto Zaccheroni, akinek szintén mennie kellett – távozása már a szezon közben tudott volt.

Luigi Del Neri 1985 óta dolgozik edzőként, és a Juventus lesz a 18. állomáshelye, igaz, Portóban napokig volt csupán edző, míg a Chievónál kétszer is megfordult. A Del Nerire váró kispadot magyar szakemberek is koptatták: a XX. század első felében, illetve annak derekán Károly Jenő, Viola József és Dr. Sárosi György is volt a Juventus edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik