Élet-Stílus

Nem teljesedett be az amerikai csoda

Az októberben súlyos autóbalesetet szenvedett Charlie Davies nem tagja a vb-re készülő amerikai keretnek.

A francia Sochaux támadója csodával határos módon felépült súlyos autóbalesetét követően, és ma már teljes értékű edzésmunkát végez, ennek ellenére nem került be a nyári, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő amerikai válogatott bő keretébe.

Bob Bradley szövetségi kapitány élő adásban hirdette ki 30 fős keretét, Daviesszel kapcsolatban azt mondta, a 17-szeres válogatott labdarúgó még nincs abban az állapotban, hogy a vb-n szerepeljen, a pályafutása szempontjából hasznosabb, ha a klubjában folytatja a megkezdett rehabilitációt. A bejelentést követően Charlie Davies kikapcsolta a mobiltelefonját, a Twitteren viszont röviden reagált a döntésre.

„Köszönöm a bátorítást és a támogatást, nagyon szomorú ez a nap a számomra, de mostantól már csak a következő szezonra koncentrálok” – írta a 23 esztendős játékos, akit egyébként a csapattársai és a közvélemény is örömmel látott volna a vb-keretben.

Charlie Davies októberben, a Virginia állambeli sztrádán szenvedett súlyos autóbalesetet. A karambol következtében egyik utasa elhunyt, ő maga pedig súlyosan megsérült: eltörött a jobb sípcsontja, a combcsontja, a bal könyöke, az arccsontja több helyen, és emellett megrepedt a húgyhólyagja is. Az orvosok egyéves kihagyást jósoltak neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik