Élet-Stílus

Megbundázták a Loki kupameccsét? – videó

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nemzetközi fogadási botrány kapcsán vizsgálja a Debrecen Young Boys elleni UEFA-kupa-mérkőzését.

A hírről a Nemzeti Sport számolt be, amely úgy tudja, az európai szövetség megbízottjai Bécsben már kikérdeztek néhány Loki-játékost a 2008 nyarán lejátszott svájci Young Boys elleni párharccal kapcsolatban. A lap megkeresésére Bartha Csaba sportigazgató nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt, annyit mondott, hogy a közelgő rangadó előtt nem kívánnak ezzel az üggyel foglalkozni. A jelenleg listavezető Loki pénteken az üldöző Videotont fogadja, s ezen a mérkőzésen akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet.

A két évvel ezelőtti UEFA-kupa-párharcban pedig az 1. fordulóba jutás volt a tét.

Young Boys-DVSC 4-1

Az első meccsen Rudolf tizenegyesből elért góljával ugyan a Loki szerezte meg a vezetést, de a svájciak fordítottak, és végül simán, 4-1-re nyertek. A debreceni visszavágón Schneuwly bombagóljával a Young Boys került előnybe, Oláh egyenlítését követően aztán újabb két gólt szereztek a vendégek, a 2-3-as végeredményt pedig Dudu állította be a hajrához közeledve. A Young Boys így 7-3-as összesítéssel nyerte meg a selejtezős párharcot. A svájci csapat egyébként a következő körben ugyancsak búcsúzott, miután összesítésben 4-2-vel alulmaradt a belga Club Brugge-zsel szemben.

DVSC-Young Boys 2-3

A Nemzeti Sport emlékezetetett arra, hogy a tavaly ősszel kirobbant nemzetközi fogadási botránnyal kapcsolatban a bochumi ügyészségtől származó információk szerint a számos európai országot is érintő ügyben 13 magyar bajnoki mérkőzés lehet érintett, emellett a Budapest Honvéd török Fenerbahce elleni kupameccsét is vizsgálja az UEFA.

Magyarországon a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik