Élet-Stílus

Kupagyőztes a PSG – videó

A PSG nyerte a Francia Kupát, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte a Monacót.

A párizsi csapat a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikének megszerzését tűzte ki célnak a szezon előtt, de a bajnokságban nagyon gyengén szerepel, jelenleg csak a 11. helyen áll, ugyanakkor ha a BL-ben nem is, az Európa Ligában rajthoz állhat majd ősszel.

Az európai porondra kupagyőzelmének köszönhetően fellépő Paris Saint-Germain a Monacóval találkozott a sorozat szombati, párizsi döntőjében. A fővárosi csapat ugyan szinte végig fölényben játszott, de képtelen volt kifogni Stephane Ruffier kapus eszén, majd gól nélküli döntetlent követő hosszabbításban, pontosabban a 105. percben Guillaume Hoarau döntött a trófea sorsáról, közeli fejessel vette be a Monaco kapuját.

A PSG a nyolcadik kupagyőzelmét aratta, nála csak az ősi rivális, a bajnokságban listavezető Olympique Marseille nyerte meg többször a sorozatot, jelesül 10-szer.

„Nagy nyomás volt rajtunk, de nem volt más választásunk, győznünk kellett, hogy megmentsük a rosszul sikerült szezonunkat” – mondta Antoine Kombouare, a PSG edzője.



Francia Kupa, döntő:


AS Monaco-Paris St. Germain 0-1 (0-0, 0-0, 0-0)


Gól: Hoarau (105.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik