Élet-Stílus

David Villa a Barcelonáé

Lapértesülés szerint a Barcelona megszerezte David Villát a Valenciától.

A Marca úgy tudja, hogy a spanyol válogatott csatár klubcseréjéről egyelőre szóban – de már minden részletre kiterjedően – állapodtak meg a felek, és David Villa a következő szezontól lesz a Barca futballistája. Állítólag 40 millió euróba kerül a tranzakció, amelynek részeként a 28 éves támadóért a kialkudott pénz mellett a Valenciához kerül ifjú Bojan Krkic és a jelenleg a VfB Stuttgarthoz kölcsönadott fehérorosz Alekszandr Hleb is.

A Villát kifejezetten a vezetőedző, Pep Guardiola kérésére igazolja le a Barcelona, amely már az előző szezonban is igyekezett – akkor még hasztalanul – megszerezni magának a kiváló csatárt, akire amúgy a Real Madrid és a Manchester United is szemet vetett.

A 28 esztendős, 55-szörös válogatott csatár a Sporting Gijónban kezdte a pályafutását, majd Zaragoza érintésével került 2005-ben a Valenciához. Kétszeres Spanyol Kupa-, egyszeres Szuperkupa-győztes, Európa-bajnok, Eb-gólkirály, emellett 2006-ban az év spanyol játékosa volt (Don Balón), s háromszor is megkapta már a Telmo Zarra-díjat, amely a Primera División legeredményesebb hazai, azaz spanyol gólszerzőjének dukál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik