Élet-Stílus

Nagy erősítést tervez a MU

A manchesteriek nyáron alaposan megerősítenék a keretüket. A célpontok: a madridi Mahamadou Diarra, a dortmundi Neven Szubotics, a newcatle-i Haris Vuckic illetve a Rennes 23 éves szélsője, Sylvain Marveaux.

A Real Madrid két Diarrája közül az egyiket mindenképpen szeretné átigazolni saját csapatába Sir Alex Ferguson.

A Marca csütörtöki, internetes híre szerint a skót mester még maga sem tudta eldönteni, hogy kiszemeltjei közül a francia Lassana Diarrát, avagy a mali illetőségű Mahamadou Diarrát próbálja inkább megszerezni a királyi klubtól. Az újság szerint 20 millió euróba kerülne “Lass” megvétele, aki iránt amúgy egy másik angol élalakulat, a Liverpool is erőteljes érdeklődést mutat. A mali Diarra “értékbecsléséről” nem esik szó az írásban, arról viszont igen, hogy a francia Paris Saint-Germain meg Mahamadouért kíván harcba szállni a MU-val.

Mahamadou Diarra (j) lehet, elhagyja Kakát és Madridot (MTI/EPA)

Mahamadou Diarra (j) lehet, elhagyja Kakát és Madridot (MTI/EPA)

A párizsiak és a manchesteriek egy francia tehetségért is vetélkedhetnek. A L’Equipe úgy értesült, a 23 éves Sylvain Marveaux a Paris Saint Germain érdeklődésén túl a manchesteriek és a Chelsea figyelmét is felkeltette. A fiatal szélső a Rennes színeiben idén 31 mérkőzésen nyolc gólt szerzett. A PSG mellett korábban a Lyon és a Marseille is érdeklődött, de a francia nagyok az anyagiakat tekintve aligha állhatják a versenyt az angolok két elitcsapatával. Marveaux 2011-ig a bretonoké, a kivásárlási ára mintegy nyolcmillió euró.

A középpályán további erősítést jelenthet Haris Vuckic. A Newcastle United 17 éves középpályása az Arsenal kivételével eddig az összes angol nagy megfigyelőinek noteszébe bekerült – a Chelsea és a MU mellett a Liverpool is vinné. A The Daily Mirror szerint az 1.5 millió fontba kerülő fiatal szlovén még nem írt alá profi szerződést a St James’ Parkban, s bár ez megtörténhet, valószínűleg nem sokáig marad a gyárvárosban.

Mivel Nemanja Vidics sorsa távolról sem tűnik lefutottnak – a Real kitartóan udvarol, a két klub között akár játékoscsere is létrejöhet –, az angolok már a szerb pótlóját keresik. Vidics honfitársa, Neven Szubotics (kis képünk) optimális helyettesítőnek tűnik, hisz karaktere (magas, kemény, jól fejel) egyezik idősebb földijével.

A Bild úgy tudja, a 20 millió euróra taksált 21 éves védő megkörnyékezése folyamatban van, más kérdés, hogy a Borussia valószínűleg nem adja olcsón egyik legjobbját. Hans-Joachim Watzke, a németek ügyvezetője már előre jelezte, ha a United bejelentkezik, komoly pénzösszeg nélkül szóba sem állnak vele.

„Nincs szándékunkban megválni Neventől. Ha a Manchester United akarja, minimum két olajmezőt kell felajánljon, vagy két, fontokkal szépen kistafírozott kamiont” – viccelődött Watzke. „A játékosnak élő szerződése van, így mi döntjük el, mi legyen a továbbiakban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik