Élet-Stílus

Benedek edző lesz a Kemény-csapatnál

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor nyártól edzőként segíti Kemény Dénes szövetségi kapitány munkáját a magyar férfi vízilabda-válogatottnál.

Benedek Tibor nem sokáig bírta ki a válogatott nélkül – igaz, a háromszoros olimpiai bajnok balkezes nem játékosként, hanem a szövetségi kapitány segítőjeként erősíti a jövőben nemzeti csapatot – közölte a www.vlv.hu, a válogatott hivatalos honlapja.

„Edzőként lesz a segítségemre, azokon a területeken, ahol szükséges” – nyilatkozta Kemény Dénes a hívására boldogan igent mondó Benedek Tiborról, aki Mátéfalvy Csaba és Zala György mellett segíti majd a szövetségi kapitány munkáját a válogatottnál.

„Londonban mindenképpen, de addig is nyerni szeretnénk, s azzal, hogy Tibor lesz a meglévő edzők mellett a segítőm, a csapat győzelmi esélyei nőnek” – indokolta meg a szakember, hogy miért éppen a korábbi csapatkapitányt kértre fel a feladatra.

A jelenleg az olasz Pro Reccót szolgáló klasszis nyáron csatlakozik a szakmai stábhoz.

Benedek: a jó Eb-szereplés a legfontosabb

„Számomra nagyon megtisztelő volt a felkérés, nyilvánvaló, hogy a magyar válogatott mellett dolgozni nagy dolog – nyilatkozta Benedek a vlv.hu-nak. – Dénestől biztosan rengeteg mindent lehet tanulni a partról is, remélem, hogy munkámmal segíteni fogom tudni a csapat eredményességét. Egyelőre aktív játékos vagyok, ősszel visszatérek Reccóba, viszont a nyári válogatott-szezon után valamikor nyilván dönteni kell majd a hogyan továbbról. Ezzel egyelőre nem érdemes foglalkozni, most a legfontosabb az, hogy a nyári Európa-bajnokságon minél jobban szerepeljen a csapat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik