Élet-Stílus

Torghelle csapata elbukta a kupaelődöntőt – videó

A címvédő Werder Bremen fennállása tízedik kupadöntőjére készülhet, miután kedd este 2-0-ra legyőzte a magyarjai nélkül felálló Augsburg együttesét.

A címvédő Werder Bremen megérdemelten jutott be a Német Kupa döntőjébe, miután a kedd esti mérkőzés java részében fölényben futballozott, s több helyzetet dolgozott ki, mint a másodosztályú ellenfele, amely magyar labdarúgói, a mellőzött Torghelle Sándor és a sérülése után lábadozó Szabics Imre nélkül feszült neki a brémai elődöntőnek.

Az Augsburg fél órát bírt ki kapott gól nélkül, és noha később kétszer közel állt az egyenlítéshez (Michael Thurk előbb a kapufát találta el, majd kihagyhatatlan helyzetben is képes volt fölé durrantani…), nem igazán tudta megszorítani a Weder Brement.

A rutinosabb hazai csapat Claudio Pizarro révén a hajrában is betalált, s a különbség akár még nagyobb s lehetett volna, ha a brémaiak az utolsó percekben adódó három ziccerükből legalább az egyiket értékesítik. Ezzel együtt a korábbi hatszoros győztes Werder biztosan jutott tovább, és a tizedik kupadöntőjére készülhet. Szerda este az is kiderül, hogy a Bayern München, vagy a Schalke lesz-e az ellenfele a berlini fináléban.


Amatőrök az elődöntőben



A Francia Kupa elődöntőjébe jutott a Quevilly amatőrcsapata, miután a sorozat negyeddöntőjében, kedd este két góllal felülmúlta az élvonalban szereplő Boulogne alakulatát. A normandiai klub ezt megelőzően legutóbb 1968-ban jutott el a legjobb négyig, még korábban, 1927-ben pedig döntőt is játszott – írta az MTI.


Német Kupa, elődöntő:

Werder Bremen-Augsburg 2-0 (1-0)
Gól: Marin (30.), Pizarro (84.)

Schalke-Bayern München, szerda, 20:30

Francia Kupa, negyeddöntő:

Quevilly (IV. osztályú) – Boulogne-sur-Mer 3-1
Auxerre – Paris Saint-Germain 0-0, 11-esekkel: 5-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik