Élet-Stílus

E.T lett minden idők legjobb gyerekfilmje

A földönkívüli szívet melengető története olyan modern kasszasikereket utasított maga mögé, mint a Shrek és a Némó nyomában, így lett minden idők legjobb gyerekeknek készült filmje.

Az 1982-es klasszikust Steven Spielberg rendezte és a földönkívüli történetéhez fűződik az is, hogy ez a film indította el a fiatal Drew Barrymoret hollywoodi pályáján. A film talán legismertebb, mondata E.T szájából hangzik el: „E.T telefon, haza.” A történetben pedig egy csapat fiatal gondoskodik a földönkívüli lényről, E.T-ről és segítenek neki, hogy hazajuthasson saját bolygójára.

A listán a második helyet a Pixar 1996-os sikerfilmje, a Toy Story kapta, amit a Disney klasszikusa Mary Poppins követ. A nagy sikerű, egész estés Disney-film, az Oroszlánkirály megható története a listán a negyedik, míg az Oz, a csodák-csodája az ötödik helyet foglalja el. A listát a www.onepoll.com készítette, a szóvivő pedig elmondta, hogy azok a filmek kerülhettek fel, amik olyan élményt nyújtottak, ami évtizedek múlva is ugyanolyan intenzíven hat a nézőre. „Az E.T az egész családot odaülteti a tévé elé és szinte biztos, hogy a megható történet valakinek könnyeket csal a szemébe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik