Élet-Stílus

Egyszerre robbant az Apple és a HP?

A rivalizálás a táblagépeknél egyre erősebb, mind az Apple, mind a HP közel azonos időben jönne ki saját termékével. Az Apple az Oscar-díj idejére tette gépe első tévés reklámblokkját, erre válaszul a HP a neten kezdte promózni a Slate-et.

A Hewlett-Pacard (HP) januárban először bemutatott gépe a Slate a Microsofttal kötött megállapodás szerint Windows 7-es operációs rendszert kap, amelynek köszönhetően működni fognak rajta a windowsos alapú alkalmazások is. Ezenkívül támogatja a Flash formátumot, amely nagy előnyt jelenthet netezéskor az Apple gépével szemben. A hírek szerint az Adobe egy másik fontos terméke, a Photoshop is helyet kapna a gépen, valamint a The New York Times digitális verziója. A HP már csak néhány fontos kérdésben titkolózik. Nem ismert a gép ára és a megjelenés egészen pontos dátuma.
Az Apple iPad-ról már sokkal több részlet ismert. Az iPad Wifi-s kivitelben április 3-tól, a Wifi-vel és 3G-vel szerelt verzió pedig a hónap végétől lesz kapható az Egyesült Államokban – írja a technet.hu.

Az iPad készülékhez készült iBooks alkalmazást az Apple új iBookstore könyvesboltja egészíti ki. Az iBookstore boltban a New York Times bestsellerlistájának sikerkönyvei is kaphatók lesznek nagy és független kiadóktól egyaránt.
A választékban többek között a Hachette Book Group, a HarperCollins Publishers, a Macmillan Publishers, a Penguin Group és a Simon & Schuster kiadói csoport könyvei is szerepelnek majd.
A 16 GB-os, Wifi-s modellek javasolt fogyasztói ára 499 dollár, (kb. 100 ezer forint) a 32 GB-os modelleké 599 (120 ezer forint), a 64 GB-os modelleké pedig 699 dollár (140 ezer forint). A Wifi- és 3G-kapcsolatot is kínáló modellek közül a 16 GB-os javasolt fogyasztói ára 629 dollár (125 ezer forint), a 32 GB-osé 729 (145 ezer forint), a 64 GB-os modellé pedig 829 dollár (165 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik