Élet-Stílus

A divatkövetés halálos is lehet

Jelentősen befolyásolja a divat azt, hogyan látják a fiatal lányok a saját testüket.-derül ki egy online felmérésből. Ezalapján korántsem véletlen, hogy a mai fiatalok irreális és szinte elérhetetlen szépségideált hajszolnak.

A megkérdezett ezer tinédzserek közül minden tízből 9 úgy érzi, hogy a divat és reklámcégek fotóanyagai nyomás alatt tartják. Az is kiderül, hogy a lányok többsége olyan ruhát visel szívesen, amelyet nem csontsovány modelleken láttak, hanem természetes lányokon, ám ettől függetlenül bevallják azt is, hogy a divat nagyon fontos számukra.

A vizsgálatban 13 és 17 éves tinédzsereket kérdeztek meg, és a Lány Felderítő Kutatóintézetet az eredmények abban is megerősítették, hogy a divat nemcsak öltözködésben jelent komoly mintát a fiatalok számára, hanem abban is, hogyan látják saját testüket, amikor a tükörbe néznek. Megdöbbentő, hogy a lányok közül 3-ból 1 megtagadja az ételt magától, hogy ezzel csökkentse a testsúlyát, és majdnem a megkérdezettek fele mondta azt, hogy ismernek olyat is, aki meghánytatja magát étkezés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik