Élet-Stílus

Évtizedekig vártak az Aranyszoborra

Vasárnap este Jeff Bridgesnek járna a legjobb férfi főszereplő Oscar-díja. Nem csak a Crazy Heartben nyújtott alakítása miatt, hanem azért, mert az elmúlt 40 évben már 4-szer jelölték és ez idő alatt egyszer sem ő nyert.

De nemcsak Bridges-zel volt szőrös szívű az Akadémia az elmúlt néhány évtizedben. Az álomgyárban sok az olyan név, aki a filmszakma megítélése szerint, már jóval azelőtt rászolgált a rangos szakmai elismerésre, mint ahogy végül odaítélték neki. A Newsweek most összeállított egy 5-ös listát, azokról a színészekről, rendezőkről, akik tündöklő tehetségét az egekig magasztalták, ám az Akadémiának hosszú ideig nem akaródzott Oscar-díjjal elismerni érdemeiket.

A listában Jeff Bridges mellett helyett kapott Kate Winslet, aki hatodik nekifutásra orozta el az Akadémia arany kitüntetését, de nem volt szerencsésebb Oscar-ügyben Martin Scorsese sem. A rendező számos legjobb film-legjobb rendezői jelölés után, nagy sokára végül 2007-ben vehette át az első szobrocskáját. Rá is kérdezett a díjátadón, hogy valóban az ő neve szerepel-e a borítékban. De meg kell hagyni, szoborügyben Al Pacinonak sem volt éppen könnyű dolga. Olyan kult-filmben játszotta a főszerepet, mint a Keresztapa és míg filmbeli kollégái, Marlon Brando és Robert De Niro sorra gyűjtötték a szobrokat, neki erre 1993-ig kellett várnia, amikor végül a vak ezredes szerepe, az Egy asszony illata című filmben meghozta a várva várt elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik