Élet-Stílus

Süllyed a Juventus – videó

A Juventus hazai pályán 2-0-ra kikapott a Palermótól a Serie A 26. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A két együttes helyet cserélt a táblázaton.

A „zebrák” újabb kiábrándító teljesítménnyel „ajándékozták meg” az Olimpico egyre olvadó közönségét – a négy ex-torinóit (Blasi, Balzaretti, Miccoli, Nocerino) is felvonultató Palermo elleni találkozó után akár a jövő évi BL-szereplés is oda lehet.

Az első játékrészben inkább a taktikai jelleg uralkodott, egyik csapat sem tudta kiaknázni helyzeteit, a gólhoz Candreva járt a legközelebb, a szélső lövését azonban Sirigu kipiszkálta a sarokból. A kissé tehetetlen hazai fölény a második félidő első tíz perce után szertefoszlott, ekkortól az addig visszahúzódó szicíliaiak ráéreztek arra, hogy van keresnivalójuk.

A Palermo növekedő önbizalmát Pastore lövése jelezte – Manninger remek mozdulattal védett – majd egy óra elteltével az előző helyzetnél előkészítő Miccoli egy bal felső sarokban landoló lövéssel megszerezte az előnyt. A hazai válasz nem késett, azonban Cannavaro hálóban kikötő fejese után Valeri érvénytelenítette a találatot, mivel Del Piero lesen tartózkodott.

Juventus-Palermo – összefoglaló:

A hajrában is a vendégek voltak a veszélyesebbek, előbb Cavani hagyott ki jókora helyzetet, majd a hitét vesztő Juve-védelem asszisztálása közepette a Miccolit váltó Budan beállította a végeredményt.

A két csapat ezzel helyet cserélt, a torinóiak visszacsúsztak az ötödik helyre, ráadásul a Juve csak több lőtt góljának köszönhetően előzi meg a Napolit.

serie a, 26. forduló

Juventus-Palermo 0-2 (0-0)
Torino, Olimpico, 18 ezer néző. Vezette: Valeri
Gól: Miccoli (60.), Budan (81.)
Juve: Manninger – Grygera, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie (Grosso, 80.) – Candreva, Felipe Melo, Sissoko – Diego (Zebina, 89.) – Del Piero (Paolucci, 80.), Trezeguet.
Palermo: Sirigu – Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti – Migliaccio (Blasi, 86.), Liverani, Nocerino – Pastore – Miccoli (Budan, 80.), Hernandez (Cavani, 69.).

Az élcsoport:
1. Inter 58 pont, 2. Milan 54, 3. Roma 51, 4. Palermo 43, 5. Juventus 41 (40-35), 6. Napoli 41 (34-29), 7. Sampdoria 40

Ajánlott videó

Olvasói sztorik