Élet-Stílus

Knoch Viktor a bírókat hibáztatja

Knoch Viktor csütörtök hajnalban nem tudott továbbjutni a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számának selejtezőjéből, ám erről szerinte elsősorban német riválisa és a bírók tehetnek.

“A német gyereknek nem volt helye, kilökött – óvhattunk volna talán… Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen” – nyilatkozta bosszúsan Knoch a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának.
A 20 éves sportoló a 2006-os torinói játékokon óriási meglepetésre ötödik lett 1500 méteren, Vancouverben azonban eddig nem “róla szóltak” a versenyek, mivel nem csupán 1000-en, de korábban 1500-on is kiesett a selejtezőben. A mostani búcsú miatt pedig különösen csalódott.

“A sorsolást látva úgy gondoltam, tovább tudok lépni, csak jól kell helyezkedni, és utazni a kanadai mögött – ám ha a bírók nem tesznek semmit a szabálytalankodók ellen, akkor nem tudok mit csinálni” – háborgott a magyar gyorskorcsolyázó.

Knoch Viktor számára ugyanakkor még van lehetőség a javításra, hiszen kedvenc távjának, az 500 méternek a küzdelmeit később rendezik, a selejtezőre jövő szerdán kerül sor: “Addig van időm pihenni, majdnem egy héten át – kicsit regenerálódom, feldolgozom mindazt, ami történt… Az biztos, hogy ötszázon nagyon sok múlik a rajton, és még több a pályabeosztáson. Az a baj, hogy a Világkupákkal ellentétben itt nem az idő alapján dől el, ki hányas pályára kerül, hanem sorsolják: ha az egyes vagy a kettes pályára kerülök, azzal jó esélyem van bármelyik futamban, de például a négyesről már elég necces odakerülni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik