Élet-Stílus

Négy perc alatt hármat lőtt a Leverkusen – videó

Visszavette a vezetést a tabellán a Bayer Leverkusen, miután hazai pályán legyőzte a Freiburgot. Hajnal Tamás vesztes meccsen tért vissza a Dortmundba négy hónap kihagyást követően.

Hajnal Tamás csereként ismét pályára lépett a Borussia Dortmundban, a visszatérés felett érzett öröme azonban nem lehetett teljes, csapata ugyanis kikapott a Stuttgart otthonában a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A magyar középpályás még október 3-án szenvedett bokasérülést, azóta nem játszott, most a 85. percben állt be. A dortmundiak ezt megelőzően 12 meccsen nem kaptak ki a Bundesligában.

Csak egy napig állt a tabella élén a Mainzot könnyedén elintéző Bayern München. Az őszi bajnok Leverkusen ugyanis kezdeti nehézségek után átlépett a Freiburgon. Az első félóra unalmas játékkal telt a BayArenában, de aztán négy perc alatt három gól is esett: előbb Kiessling fejelt, majd Derdiyok használta ki a freiburgi védelem katasztrofális hibáját, végül szintén fejjel, a Liverpooltól igazolt Hyypia talált be.

A második félidőben sajnos már nem sok minden történt. A Freiburg egy potyagóllal szépített, de többre nem futotta az erejéből, és végül megérdemelt vereséget szenvedett. A Bayer ismét a tabella élére állt, és vezet két ponttal a Bayern München előtt.

bundesliga, 20. forduló

Bayer Leverkusen-SC Freiburg 3-1 (3-0)
Gól: Kiessling (36.), Derdiyok (37.), Hyypia (40.), illetve Bastians (66.)

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 4-1 (1-0)
Gól: Pogrebnjak (14.), Kuzmanovic (77.), Marica (86.), Träsch (89.), illetve Barrios (55.)

Korábban:
FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 2-0
Bayern München-FSV Mainz 05 3-0
Eintracht Frankfurt-1. FC Köln 1-2
Hannover 96-1. FC Nürnberg 1-3
Hertha BSC-VfL Bochum 0-0
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 4-3
Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik