Élet-Stílus

Tízgólos adok-kapok az angol Ligakupában – videó

Fordulatos meccsen, kétgólos hátrányból fordítva jutott be a Ligakupa fináléjába az Aston Villa. A bajnokságban az Arsenal pontok tekintetében behozta a Chelsea-t, és jobb gólarányának köszönhetően átvette a vezetést.

A Blackburn a hazai egygólos vereséget követően óriási elánnal kezdett az Aston Villa otthonában. A rohamok eredményeként a vendégek már a 26. percben 2-0-ra vezettek, és továbbjutásra álltak. A Villa azonban észbe kapott, és bő félóra leforgása alatt ötöt vágott (igaz, Samba kiállítása miatt a Blackburn a 38. perctől kezdve tíz emberrel játszott).
A Blackburnt dicséret illeti a hajrá miatt: Sam Allardyce csapata végül 6-4-re szépíteni tudott, a döntőbe jutáshoz azonban ez kevés volt.

A meccs hangulatát remekül tükrözi Martin O’Neill, a Villa trénerének nyilatkozata: “Semmi kétség, lebilincselő meccs volt. Alig tudtam követni az eseményeket, majdnem el is számoltam az eredményt. Álmomban sem gondoltam volna, hogy 6-4-re fogunk nyerni. Ugye 6-4 lett?”Az angol Ligakupában utoljára 2005. szeptember 20-án esett legalább tíz gól egy mérkőzésen, a főszereplő akkor is az Aston Villa volt. A birminghami együttes a második körben 8-3-ra tudott nyerni a harmadosztályú Wycombe Wandereres otthonában. A Blackburn története során hat Ligakupa-elődöntőt játszhatott, és immáron az ötödiket bukta el.

angol ligakupa, elődöntő, visszavágó

Aston Villa-Blackburn Rovers 6-4 (2-2)
Gól: Warnock (30.) Milner (40. tizenegyesből), Nzonzi (53. öngól), Agbonlahor (58.), Heskey (62.), Young (90.), illetve Kalinic (10., 26), Olsson (63.), Emerton (84.)
Kiállítva: Samba (38.)
Továbbjutott: Aston Villa, 7-4-gyel

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

—-Élre állt az Arsenal—-

Az Arsenal két góllal verte a Bolton Wandererst egy korábbi fordulóból elmaradt és szerdán pótolt mérkőzésen, ezzel az első kört követően először megint az élen áll a labdarúgó Premier League-ben.

Érdekesség, hogy a két csapat a múlt hétvégén is összefutott a bajnokságban, ahol az Ágyúsok sma,2-0-s győzelmet arattak. Egy ideig úgy tűnt, hogy visszavághat a Wanderers, hiszen félóra elteltével kettővel mentek a vendégek. Az Arsenal még a szünet előtt szépített, majd a folytatásban lefocizta ellenfelét, és végül magabiztos 4-2-es sikert aratott.

Szinten nyert a Liverpool, mégpedig az egyik közvetlen riválisa, a Tottenham Hotpur ellen, így javított helyzetén, és feljött a tabella hatodik helyére.

premier league, korábbról elhalasztott meccsek

Arsenal-Bolton Wanderers 4-2 (1-2)
Gól: Rosicky (44.), Fabregas (52.), Vermaelen (65.), Arsavin (85.), illetve Cahill (7.), Taylor (28., -11-esből)

Liverpool-Tottenham Hotspur 2-0 (1-0)
Gól: Kuyt (6., 93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik