Élet-Stílus

Futsal-Eb: a brazilok legyőzték a magyar csapatot

A magyar válogatott kétgólos vereséget szenvedett a honosított brazilokkal felálló Azerbajdzsántól a magyarországi futsal-Európa-bajnokság nyitómérkőzésén.

A megnyitót követően kiváló hangulat, szinte táblás ház fogadta a Papp László Sportarénában a házigazda magyar és az azeri csapatot. Utóbbi nem hivatalosan brazil, miután kilenc honosított dél-amerikai is szerepel a keretében, egy meg a kispadján.

Az Európa-bajnokságon először fellépő, ennek ellenére – éppen a fentiek miatt – titkos favoritnak tartott azeriek kezdtek jobban, tulajdonképpen akkor találkoztunk először a labdával, amikor azt a hálóból kellett kiszedni… A 2. percben Biro Jade 10 méteres lövése után Madarászról került kapuba a labda. Gyurcsányi szabadrúgásába remekül, gólt érően belepiszkáló Lódi révén ugyan gyorsan egyenlítettünk, a folytatásban is azeriek voltak veszélyesebbek. A magyarok kapusa, Balázs több esetben is nagyot védett.

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

A 13. percben azonban a győriek hálóőre is tehetetlen volt, Biro Jade lövését ugyan még védte, de kissé köpcös Sérgio Luis a jobb felső sarokba vágta a kipattanót. A magyar csapat, amely addig kontrákra, megindulásokra apellált (kényszerült…), taktikát váltott, többször is letámadással próbálkozott, de két kimaradt lehetőséget (előbb Tverjankin a földön fekve hárított, kisvártatva pedig Lódi bombázott az oldalhálóba) követően újabb gólt kapott. A harmadik azeri találatot is egy brazil szerezte, jelesül Alves De Sousa.

A nevezett futsalos kilépett a bal oldalon, kicselezte Tóth Szabolcsot, majd Balázs lábai között a hálóba lőtt. A szépítés, a második gól Gyurcsányi lábában volt, de benne is maradt, miután lövés helyett passzolt, a labda azonban kissé hosszú volt Lódinak.

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

A második félidő egy kimaradt magyar helyzettel indult. Ezek után Kozma Mihály szövetségi kapitány csapata igyekezett nyomás alatt tartani az azerieket, lényegesen többet birtokolta a labdát, mint az első félidőben, ziccert azonban nem tudott kialakítani, a veterán Tverjankin pedig valamennyi lövést hárította. Az azeriek visszaálltak, és a kontráik nem voltak veszélytelenek, de Balázs, majd egy esetben, egy szabadrúgást követően a kapufa hárított. Kisvártatva a másik oldalon Dróth találta el a felsőlécet.

Négy perccel a vége előtt Kozma időt kért, majd a folytatásban kockáztatott, ami azt jelenti, hogy vészkapussal (Trencsényi) játszottunk, amikor nálunk volt a labda. Helyzeteink ugyan voltak, de az eredmény már nem változott. A 2005-ös, eddigi egyetlen Eb-szereplése során mind a három csoportmeccsét elveszítő magyar csapat továbbra is nyeretlen a kontinenstornán. Szombaton a csehek ellen javíthatunk.

nyilatkozatok

Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi kapitány: “Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de a gólokat az ellenfél rúgta. A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt. Ez a játék erőt kell, hogy adjon a csehek elleni szombati összecsapásra, amelyen megpróbáljuk a győzelmet megszerezni.”

Jose Alesio Da Silva, az azeri válogatott szövetségi kapitánya: “Nagyon kemény mérkőzés volt, sajnos nem tudtunk eleget edzeni ezen a borításon, de az eredménnyel elégedett vagyok. Remélem, a következő összecsapásunkon már jobban fogunk játszani.


Eb, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Azerbajdzsán-Magyarország 3-1 (3-1)
Papp László Sportaréna, v.: Cumbo (olasz), Lamel (belga)
Gól: Lódi (4.), illetve Biro Jade (1.), Serjao (12.), Alves (16.)
Magyarország: Balázs – Tóth Sz., Lódi, Madarász, Gyurcsányi. Cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Trencsényi, Lovas, Sivák, Dróth, Angyalos
Azerbajdzsán: Tverjankin – Serjao, Felipe, Farzaliejv, Biro Jade. Cserék: Szaljanszki (kapus), Csujkov, Alves, Thiago, Mammadkarimov, Boriszov

Ajánlott videó

Olvasói sztorik