Élet-Stílus

Elefántcsontpart a nyolc között – videó

A tornát rosszul kezdő Elefántcsontpart 3-1-re legyőzte Ghánát az Angolában zajló labdarúgó Afrika Kupán, ezzel elsőként jutott a legjobb nyolc közé.

Mindkét együttes óvatosan kezdte a mérkőzést, ám a tartalékos ghánaiak értek előbb a kapu elé, Badu lövése azonban célt tévesztett.

Az elefántcsontpartiak a félidő derekára már fölényben játszottak, ellenben támadóik nem egyszer lesen maradtak. A 23. percben viszont Yaya Toure és Kalou remekül játszott össze, s utóbbi passzából a középen érkező Gervinho megszerezte a vezetést.

A félidő hajrájára Ghána is aktívabb lett, Kwadwo Asamoah a 39. percben életerős lövéssel próbálkozott, Barry ellenben a helyén volt. Szünet után a kisebb sérüléssel bajlódó Essien és Asamoah Gyan is beszállt, s a ghánai esélyeket tovább növelte, hogy az Agyemangot csúnyán felrúgó Eboue miatt Drogbáék megfogyatkoztak.

Elefántcsontpart-Ghána – összefoglaló:

Egy perccel később Amoah lőtt hatalmas felső lécet, a ghánai helyzetek ezt követően egymást érték, de Asamoah és Abrahim Ayew is hibázott. Essienék dominanciája közepette növelte előnyét Elefántcsontpart: Tiene bő harmincméteres, a bal felső sarokba kikötő szabadrúgásával. A hajrában Keita ívelése után a kapuba fejelő Drogba is betalált, míg a végeredményt Gyan alakította ki büntetőből.

A csoportból kizárták Togo válogatottját, amely a csapatot szállító busz ellen egy hete végrehajtott merényletet követően nem állt ki az első mérkőzésén. A második továbbjutóról a Burkina Faso-Ghána találkozó dönt.

afrika kupa

B csoport, 2. forduló:
Elefántcsontpart-Ghána 3-1 (1-0)
Cabinda, Chimandela stadion.
Vezette:
Jerome (dél-afrikai)
Gól: Gervinho (23.), Tiene (67.), Drogba (90.), illetve Gyan (92.)
Kiállítva: Eboue (57.)
Elefántcsontpart: Barry – Tiene, K. Toure, Eboue, Bamba – Zokora, Y. Toure (Fae, 71.), Tiote – Kalou (A. Keita, 84.), Gervinho (Demel, 59.) – Drogba.
Ghána: Kingson – Addo, Inkoom, Vorsah, Narry (Essien, 8.) – Badu, Agyemang (Afful, 76.), A. Ayew (A. Gyan, 46.), R. Ayew – Amoah, K. Asamoah.

A csoport állása:
1. Elefántcsontpart 4 pont/2 mérkőzés, 2. Burkina Faso 1/1, 3. Ghána 0/1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik