Élet-Stílus

Fontos győri győzelem

Nagy lépést tett a Bajnokok Ligája középdöntőjébe, azaz a nyolc közé jutás felé a Győr női kézilabdacsapata, miután vasárnap 27-25-re legyőzte a vendég orosz Zvenyigorod együttesét.

Az ötvenszázalékos őszi mérleget felmutató hazai csapatba visszatért a világklasszis irányító, a térdoperáción átesett Görbicz, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az első negyedórában sikerült 7-4-es előnyt szerezniük a győrieknek.

Időkérés után feljavult a világbajnokokkal felálló oroszok teljesítménye, és ettől még nagyobb lett az iram. Őrületes sebességgel játszott mindkét gárda, és emiatt olykor bosszantó hibák csúsztak be. A szünet előtti hajrában megint jobb volt az előző idényben finálés ETO, és minden addiginál nagyobb előnyt szerzett.

A második félidőt agresszív védekezéssel kezdte a Zvezda, a győriek nehezen kerültek lövőhelyzetbe, ám a hátsó alakzat és Pálinger kompenzálta a támadók átmeneti zavarát. A vendégek szívósan tapadtak riválisukra, és az egyenlítésért hajtottak.

Görbicz Anita és Simona Spiridon (MTI)

Görbicz Anita és Simona Spiridon (MTI)

Kimászott a gödörből a Győr, és az 50. percben 22-19-re meglépett, de ellenfele ekkor sem roppant meg. A hajrában időt kértek a vendégek, hátha sikerül pontot szerezniük. Az elképzelésük nem jött be, mert ezután is sok pontatlan passzuk volt. A mostani sikerrel a Győr egy ponttal megelőzte a Zvenyigorodot – Görbicz 11-szer volt eredményes -, és ha egy hét múlva nyer a román Valcea ellen, akkor középdöntős.

A kvartett első két helyezettje a legjobb nyolc közé, a középdöntőbe jut, míg a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

női bl, c csoport, 5. forduló

Győri ETO KC – Zvenyigorod (orosz) 27-25 (14-10)
Oltchim Valcea (román)-Itxako (spanyol) 27-26 (15-14)
Az állás:
1. Oltchim 8, 2. Győri ETO KC 6, 3. Zvezda Zvenyigorod 5, 4. Itxako 1

Az utolsó fordulóban:
Január 16., szombat: Itxako-Zveniygorod 19
Január 17., vasárnap: Győr-Valcea 17:15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik