Élet-Stílus

F1: 2010-ben pontot érhet a pole?

A Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy további változások is várhatók a 2010-re már módosított pontrendszeren. Stefano Domenicali Massáról és Alonsóról is beszélt.

Bár az Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már módosította 2010-re a Forma-1-es világbajnokság pontrendszerét, a Ferrari csapatfőnek egy friss interjújában utalt rá, hogy további változás is jöhet még.

A kérdésre, hogy elég lesz-e a 2010-es felkészülésre egy hónapnyi tesztelés, Domenicali így válaszolt: “Elég kell legyen. Mindannyiunk számára ugyanazok a feltételek. De nagyon várjuk a FIA sport munkacsoportjának januári ülését is, amelyen az új szabályokról döntenek. A pontszerzés is változhat, létezik javaslat arra, hogy a pole és a futam leggyorsabb köre is pontot érjen” – magyarázta a La Stampának az olasz.

Domenicali azt is elmondta, hogy a két héttel ezelőtti teszt után Felipe Massa felépülése továbbra is jól halad, és a brazil legközelebb január végén megy az FIA sportorvosi vizsgálatára. Alonsóval kapcsolatban a csapatfőnök elárulta, hogy naponta érdeklődik az új autóról a spanyol.

A héten Ralf Schumacher és a tavalyi szingapúri megrendezett baleset főszereplője, Nelson Piquet visszatérése is felmerült – az utóbbiról azóta kiderült, hogy kacsa volt – Domenicali ezekre is reagált:

“Piquet-nek nem szabad visszajönnie azután, amit tett” – mondta a brazilról, a fiatalabb Schumachert – és talán burkoltan az öregebbet is – pedig a múlt emberének nevezte: “Én inkább előre tekintek, az új tehetségek felé. Nem kellene az F1-et nosztalgiává silányítani.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik