Élet-Stílus

Schumi: eljött a törlesztés ideje

A mercedeses szerződését szerdán bejelentő Michael Schumacher elmondta, hogy csakis a pályán őt elindító Mercedes és Ross Brawn kedvéért tért vissza a versenyzéshez, azonban ha már itt van, akkor huzamosabb időre tervez.

A Mercedes és Michael Schumacher szerdán bejelentette, hogy a hétszeres világbajnok 2010-ben a csapat színeiben újra rajthoz áll a Forma-1-ben. A német szupersztár kiemelte, hogy nehéz volt búcsút inteni a Ferrarinak, Ross Brawnon kívül más nem tudta volna elcsábítani.

“Nem volt könnyű lépés otthagyni a Ferrarit. Nagyon sok barátom van ott az elmúlt 14 évnek köszönhetően, nagyon szép emlékek kötnek oda. Csakis a régi barátságok miatt gondoltam meg komolyan a visszatérést. Valaha a Mercedes juttatott a Forma-1-be, de sosem volt alkalmam náluk versenyezni. Most végre Ross Brawn és a Mercedes kombinációja miatt lehetőségem lesz törleszteni. Különleges kapcsolatom volt a Ferrarival, bármelyik másik csapat kedvéért nem váltottam volna” – mondta Schumacher.

Míg ferraris korszakában a német egyértelműen kiemelt helyzetben volt az olasz csapatnál, most cáfolta, hogy ez lett volna helyzet, és a Mercedesnél sem lesz szó ilyesmiről, nem élvez előnyt csapattársával, Nico Rosberggel szemben: “Mindig is pusmogtak arról, hogy kiemelt helyzetben vagyok, de ez nem így volt. Mindig a csapat döntött erről és most is így lesz.”

Schumacher és Ross Brawn:

Schumacher és Ross Brawn: “Csakis a régi barátságok miatt gondoltam meg ” (MTI/EPA)

Schumacher egyébként a döntés előtt alaposan megfontolta és a családjával is megbeszélte a visszatérést, de most, hogy megtette a lépést, nem csak rövid időre akar beugrani.
“Természetesen az emberi részét is el kell rendezni a dolognak, mielőtt az ember belevág valami ilyenbe. De mindenki odavolt az ötlettől, a feleségem számára pedig az a legfontosabb, hogy mindenki elégedett legyen. Egyáltalán nem ellenezte, ő is szeretné jól érezni magát.”

“Egyelőre hároméves szerződésről van szó, nem egyszeri beugrás a dolog. Folyamatosságban gondolkodunk, később mondjuk a Mercedes arca is lehetek” – mondta Schumi, aki így kis híján 45 éves koráig versenyezhet. A 2010-es kilátásokkal, ellenfelekkel kapcsolatban semmi különös meglátása nincs a németnek:

“Természetesen azzal a négy csapattal kell majd számolni, amelyek idén is az élen küzdöttek, jövőre is ők lesznek az élen. Nem lesz könnyű, de a Mercedesnél bíznak bennem. Én is bízom magamban. Rögtön megvolt a tempóm, amikor a motorbaleset után először ültem gokartba. Persze valódi versenykörülmények között is bizonyítanom kell még, de alig várom, hogy a mai srácok ellen küzdhessek! A mezőny talán szorosabb, mint három éve, de biztosan nem keményebb, mindig is voltak erős ellenfelek.”

lauda eufÓrikus hangulatban

Kitörő örömmel fogadta a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Forma-1-es visszatérésének hírét a korábbi háromszoros vb-győztes Niki Lauda.
“Michael olyan szinten versenyzett, amilyenre manapság szinte senki sem képes, éppen ezért biztos vagyok abban, hogy már az első versenyektől kezdve a legjobbak között lesz – nyilatkozta a hatvanesztendős osztrák ex-pilóta. – A Vettelek, Hamiltonok meg az Alonsók el kell gondolkodjanak azon, mire képes az +öreg+. Azt hiszem, nem árt ha figyelnek egy kissé. Ha valaki úgy tud vezetni, mint Michael, azt nem lehet egykönnyen elfelejteni.”

Szerdán jelentették be, hogy a német Michael Schumacher három év szünet után, a 2010-es szezonban tér vissza az autósport elitkategóriájába, és a Mercedes GP pilótája lesz. Lauda 1975-ben és 1977-ben Ferrarival, 1984-ben pedig McLarennel lett világbajnok.

Schumacher attól egyáltalán nem tart, hogy a három év kihagyás és az új autók gondot jelenthetnek neki: “Még nem voltam a csapat szimulátorában, csak otthon, a saját készülékemen gyakoroltam. Az autók egy kicsit mások ma, de nagyon sokféle járgányban ültem már az évek alatt, és amúgy is az erősségeim közé tartozik, hogy képes vagyok jól alkalmazkodni a körülményekhez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik