Élet-Stílus

A Váci utca alig drágább egy bevásárlóközpontnál

Budapesten a Váci utca északi részén lehet a legdrágábban üzletet bérelni, de a díj még tizedét sem teszi ki a New York-inak, és a Váci utca alig drágább egy jobb bevásárlóközpontnál.

Globálisan mindössze 1 százalékot estek az első kategóriás üzletek bérleti díjai az idei harmadik negyedévben, a második negyedévhez képest – derül ki a CB Richard Ellis elemzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

New Yorkban az elmúlt egy évben 25 százalékot estek a bérleti díjak, de az évi és négyzetméterenkénti 12 ezer euróval még mindig ez a város vezet a világon. Második Hong Kong 7 ezer, a harmadik pedig Párizs 6300 eurós négyzetméterenkénti bérleti díjjal.

Európán belül Münchenben 3600, Frankfurtban 3240, míg Berlinben 2820 euró az éves fajlagos bérleti díj. Közép-Európában a bécsi Kohlmarkt a legdrágább, évi 2500 euróval.

Budapesten a Váci utca északi részén a havi és négyzetméterenkénti bérleti díj 60-80 euró, amely évi 720-960 eurónak felel meg. Az elemzés megjegyzi, hogy ettől alig olcsóbban lehet üzletet bérelni valamely jobb bevásárlóközpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik