Élet-Stílus

Harkiv, Lviv és Donyeck is Eb-helyszín

Az Európai Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága Harkivot, Lvivet és Donyecket is hivatalos helyszíné nyilvánította a 2012-es foci-Eb-re.

A lengyelországi városok – Poznan, Gdansk, Wroclaw és Varsó – már korábban zöld jelzést kaptak, ukrán részről Kijev mellett Harkiv, Lviv és Donyeck azonban csak most lett a 2012-es Eb hivatalos helyszíne – döntött Funchalban a végrehajtó bizottság.

A döntés után Michel Platini, az UEFA francia elnöke elmondta, hogy a gazdasági világválságnak is betudhatóan Kijev kivételével az ukrán városok jelentős infrastrukturális hiányosságokkal küszködtek korábban, ugyanakkor a helyi kormány erőfeszítésének és áldozatvállalásának köszönhetően mára megváltozott a helyzet, olyannyira, hogy Harkiv, Lviv és Donyeck szerepvállalásra is rábólinthatott pénteken a végrehajtó bizottság.

A 2012-es, ukrán-lengyel közös rendezésű kontinenstornát június 9. és július 1. között rendezik, a selejtezőcsoportok beosztását jövő február 7-én, Varsóban készítik el.
A nyitómérkőzésnek a lengyel, a döntőnek pedig az ukrán főváros ad majd otthont.

Bajnai és Orbán is ott lesz a díjátadón

Bajnai Gordon kormányfő is jelen lesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) december 21-én esedékes zürichi gáláján, amelyen először osztják ki a Puskás Ferenc-díjat. Az eseményen Joseph Blatter FIFA-elnök meghívására a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia delegációja is Svájcba utazik Orbán Viktornak, a létesítmény alapítójának vezetésével, továbbá ott lesz a helyszínen az Aranycsapat három éve elhunyt legendás játékosának özvegye is. A MLSZ-t Kisteleki István elnök, Nemes Ferenc alelnök, valamint Bordás György főtitkár képviseli – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik