Élet-Stílus

Újoncot szerződtetett a Ferrari

A Ferrari és a héten náluk tesztelő Jules Bianchi hosszú távú szerződést kötött, az olasz csapat segíti az F3-bajnok karrierjének építését.

A Ferrari a jerezi e heti utánpótlásteszten az F3 Euroseries idei bajnokát, Jules Bianchit ülteti az autójába, de csütörtökön azt is bejelentette a csapat, hogy a tesztnek folytatása is lesz még.

Maranellóból megerősítették, hogy hasonlóan Felipe Massa esetéhez, a csapat “több évre szóló” szerződést kötött Bianchival, aki ezután a Ferrari versenyzői közé tartozik. A volt csapatfőnök, az FIA új elnöke, Jean Todt fia, Nicolas által menedzselt 20 éves pilóta idén Todt csapatánál, az ART-nél nyerte meg a legrangosabb Forma-3-as bajnokságot, jövőre pedig már a GP2-ben, szintén náluk folytatja.

Az F1 előszobájának számító sorozat ötéves története alatt az ART három GP2-bajnokot “nevelt”, Rosberg, Hamilton és Nico Hülkenberg is náluk versenyzett.

“Ez az első lépés egy szép jövő felé vezető úton, persze azzal is tisztában vagyok, hogy messze van még a Forma-1” – mondta Bianchi, aki az első tesztnapon a hatodik lett a Ferrarival a 12 fős mezőnyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik