Élet-Stílus

Bármelyik Barca-játékos megkaphatta volna az Aranylabdát

Lionel Messi szerint bármelyik Barcelona-játékos megérdemelte volna a France Football aranygömbjét.

„A csapattársaim közül bárki megérdemelte volna a díjat” – szerénykedett az argentin labdarúgó, miután soha korábban nem látott fölénnyel nyerte meg a France Football című szaklap szavazását, amelyen tavalyelőtt harmadik, tavaly pedig második volt.

A Barcelonával előző szezonban a bajnokságot, Spanyol Király Kupát és Bajnokok Ligáját nyert támadó természetesen nagyon örül az Aranylabdának, de leszögezte, hogy az egyéni címeknél sokkal jobban izgatják a csapatok számára megnyerhető trófeák.

Lionel Messi nem hallgatta el, büszke arra, hogy az argentin játékosok, illetve a Barcelona neveltjei közül elsőként megnyerte az aranygömböt, és állítja, pályafutása alakulásában, ekképp sikereiben is fontos szerepe van Pep Guardiola vezetőedzőnek.

„Ebből soha sem csináltam titkot, és nem csupán az én számomra, hanem az egész csapatnak fontos, hogy ő az edzőnk. A szokásos edző-játékos kapcsolaton túl is törődik velünk” – bókolt a fönőknek Messi.

Ki is az első argentin aranylabdás?

A nemzetközi sajtó és maga Lionel Messi is úgy véli, ő az első argentin győztes – de azért nem árt pontosítani. A Barca zsenije az első olyan játékos, aki kizárólag argentin állampolgárként megkapta az aranygömböt, ugyanis két korábbi győztes, Enrique Omar Sívori (1961) és Alfredo di Stéfano (1957, 1959) is argentinként látta meg a napvilágot, előbbi San Nicolásban, utóbbi Buenos Airesben született, majd onnan indulva futott be páratlan karriert Olaszországban, illetve Spanyolországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik