Élet-Stílus

BL: kigolyózhatják a Bayernt

Szerda este további négy együttes csatlakozhat a legjobb 16 mezőnyéhez a Bajnokok Ligájában. A Bayern nem tartozik közéjük, sőt, a bajor csapatot könnyen kigolyózhatják a riválisok.

Nehéz, egyúttal furcsa helyzetben van a Bayern München, amely csoportjában a harmadik helyen áll, és szerdán az eddig még pontot sem szerző Maccabi Haifát fogadja. Az estleges győzelemmel ugyanis semmire sem megy abban az esetben – sőt, kiesik! -, ha a második Juventus nyerni tud a már továbbjutott Girondins Bordeaux otthonában.

A kiesés egyébként valószínűleg Louis van Gaal edző menesztését vonná maga után Münchenben, mivel a csapat nem csupán a Bajnokok Ligájában, hanem a Bundesligában is csak szenved, három mérkőzés óta nyeretlen, és hat pont a hátránya az éllovas Bayer Leverkusennel szemben. A klub vezetői ugyanakkor – legalább – a téli szünetig a teljes támogatásukról biztosították a holland mestert, a Bild című német bulvárlap viszont már a lehetséges utódjait sorolja (Matthias Sammer, Guus Hiddink, Thomas Schaaf).

Van Gaal állása is a tét (MTI/EPA)

Van Gaal állása is a tét (MTI/EPA)

„Mihamarabb beszeretnénk biztosítani a helyünket a legjobb tizenhat között, ezért mindenképpen nyerni akarunk Franciaországban. De nem lesz könnyű, mert a Bordeaux erős csapat” – magyarázta Fabio Cannavaro, a Juventus világbajnok védője.

Továbbjuthat a Wolfsburg

Az A csoporthoz hasonlóan a B jelű kvartettben is csak egy hely kiadó, mivel a tavalyi döntős Manchester United – amely szerdán az utolsó Besiktast látja vendégül – már célba ért. A „vörös ördög” mögött Wolfsburg (7 pont), CSZKA Moszkva (4) a sorrend a tabellán, és a regnáló német bajnoknak a továbblépéséhez már a döntetlen is elég Moszkvában – mivel hazai pályán legyőzte az orosz csapatot -, esetleges vereségével azonban teljesen nyílttá válna a két csapat között a harc a záró fordulóra.

Ziccerben a nagyok

A C csoportban könnyen lezárulhat az amúgy meglepően szoros versenyfutás, amennyiben az AC Milan hazai pályán legyőzi Olympique Marseille-t, és az egymás elleni eredmények tekintetében rosszabbul álló, ekképp második Real Madrid is ugyanígy tesz a vendég FC Zürichel szemben. A két sztárcsapat győzelmére jó esély van, hiszen az első körben, idegenben mindkét gárdának sikerült legyőznie a szerdai riválist – a Milan 2-1-re nyert Marseille-ben, a Real pedig 5-2-es diadalt aratott Zürichben. Az AC Milan egyébként újabb sikerével akkor is továbbjut, ha a Real pontokat veszít, ellenben a madridiak továbblépéséhez mindenképpen kell az olasz csapat győzelme is.

Ronaldo bevetésre kész (MTI/EPA)

Ronaldo bevetésre kész (MTI/EPA)

Jó hír lehet a királyi klub szurkolóinak, hogy a közel két hónapja sérült Cristiano Ronaldo szerdán ismét pályára léphet, miután „a legutóbbi edzéseken nagyszerűen mozgott” a nyáron 94 millió euróért igazolt portugál – árulta el Manuel Pellegrini vezetőedző.

Az első hely a tét Portóban

A D csoportban – a Chelsea és a FC Porto továbblépésével – már csak az Európa Liga-szereplést jelentő harmadik hely kiadó, és az is könnyen elkelhet szerdán, Nicosiában, Portóban pedig a csoportelsőség a tét. Kétségkívül a sérült Frank Lampardot és Jose Bosingwát nélkülöző londoni csapat várja jobb formában a csoportrangadót.

A Chelsea hat győzelemmel és egy döntetlennel tudta le a legutóbbi hét tétmérkőzését, ráadásul ezeken négyszer ért el legalább négy gólt (a hétvégén 4-0-ra verte a Premier League-újonc Wolverhamptont), ellenben a portugál együttes a főpróbán 1-0-ra kikapott a Maritimo Funchaltól. A két csapat londoni mérkőzésén 1-0-ra nyert a Chelsea.

Bajnokok Ligája, A csoport:
Girondins Bordeaux (francia)-Juventus (olasz), 20:45
Bordeaux, Stade Chaban-Delmas, v.: Iturralde González (spanyol)

Bayern München (német)-Maccabi Haifa (izraeli), 20:45
Müncgen, Allianz-Arena, v.: Thomson (skót)

Az állás:
1. Girondins Bordeaux* 10 pont
2. Juventus 8
3. Bayern München 4
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-VfL Wolfsburg (német), 18:30
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Rizzoli (olasz)

Manchester United (angol)-Besiktas (török), 20:45
Manchester, Old Trafford, v.: Lannoy (francia)

Az állás:
1. Manchester United* 10 pont
2. VfL Wolfsburg 7
3. CSZKA Moszkva 4
4. Besiktas 1

C csoport:
Real Madrid (spanyol)-FC Zürich (svájci), 20:45
Madrid, Santiago Bernabéu, v.: Hamer (luxemburgi)

AC Milan (olasz)-Olympique Marseille (francia), 20:45
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Webb (angol)

Az állás:
1. AC Milan 7
2. Real Madrid 7 pont
3. Olympique Marseille 6
4. FC Zürich 3

D csoport:
FC Porto (portugál)-Chelsea (angol), 20:45
Portó, Estádio do Dragao, v.: Eriksson (svéd)

APOEL Nicosia (ciprusi)-Atlético Madrid (spanyol), 20:45
Nicosia, GSP, v.: De Bleeckere (belga)

Az állás:
1. Chelsea* 10 pont
2. FC Porto* 9
3. Atlético Madrid 2
4. APOEL Nicosia 1

*Már továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik