Élet-Stílus

Erdei nyolc kilóval könnyebb

Erdei Zsolt 7,7 kg-mal könnyebb riválisánál, a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki övét birtokló olasz Giacobbe Fragomeninél - derült ki a szombati kieli profi gála pénteki mérlegelésén.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú vb-övét közel hat évig birtokló magyar bokszoló 81,1 kg-ot nyomott a mérlegen, míg riválisa 88,8 kg volt.

“Életem nagy lehetősége előtt állok, magyar profi két súlycsoportban még sohasem volt világbajnok, meg akarom ragadni ezt az esélyt – mondta az eseményen Erdei, aki legutóbb 2004 januárjában lépett kihívóként a ringbe. – Talán még sohasem voltam ilyen jó formában.”

A 30 profi mérkőzés után is százszázalékos mérleggel rendelkező magyar riválisa szintén magabiztos volt egy nappal a 12 menetesre tervezett meccset megelőzően.

“Rendkívüli módon tisztelem Erdeit, hatalmas bokszolónak tartom, folyamatos rohamozással akarom felőrölni az erejét” – nyilatkozta a milánói cirkálósúlyú.

Az összecsapás szombaton 23:15 órakor kezdődik a kieli Sparkassen Arenában. A mérkőzést az RTL Klub és a német ZDF is közvetíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik