Élet-Stílus

Szávay: nem ment a játék

Szávay Ágnes december 14-én még elindul egy 75 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, Dubajban, mert így is szeretne javítani idei kedvezőtlen mérlegén.

Erről a világranglistán jelenleg 40. magyar játékos beszélt szerdai budapesti sajtókonferenciáján. A női teniszezők idei versenysorozata, a WTA Tour másfél hete fejeződött be, ezt követően már csak alacsonyabb kategóriájú viadalokat rendeznek.

A 21 éves Szávay elmondta, hogy júliusi, budapesti sikere óta – amikor a Római Teniszakadémián rendezett 220 ezer dollár összdíjazású verseny döntőjében legyőzte a svájci Patty Schnydert – több kudarc érte, nem teniszezett jól, emiatt kevés meccset játszott és most ezzel a viadallal is szeretné pótolni, amit elmulasztott.

“Úgy érzem, technikailag javultam, remélem ez 2010-ben már az eredményekben is megmutatkozik” – fogalmazott a teniszező, aki idén egyesben 24 alkalommal nyert, de 23-szor vesztesen hagyta el a pályát. Az esztendő elején még a 28. volt a világranglistán – legjobbjaként 2008. április 14-én a 13. – most már csak a 40. Az idén nagyszerűen szereplő Czink Melinda (38.) megelőzte a rangsorban, vagyis már nem Szávay a rangelső idehaza.

Ugyan nem mondta ki, de nem titkolt célja, hogy – az utolsó szalmaszálba kapaszkodva – egy jó helyezéssel még Czink elé kerüljön az idei végelszámolásnál. Ehhez pedig már egy dubaji elődöntős helyezés is elég lenne. Vetélytársnőjével kapcsolatban ennyit jegyzett meg: “Nagyon örülök Melinda sikereinek, engem is inspirál.”

Szávay az idén egy tornát nyert (Budapest), kétszer volt negyeddöntős (Acapulco, Madrid), a Roland Garroson pedig a legjobb 16 közé jutott. Indian Wellsben és Miamiban harmadik fordulós volt.

nadal és djokovics egy csoportban

Egy csoportba került a szerdai sorsoláson a címvédő szerb Novak Djokovic és a világranglistán második spanyol Rafael Nadal a férfi teniszezők vasárnap kezdődő évzáró viadalán, a londoni Mesterek Kupáján. Rajtuk kívül a B jelű négyesbe kapott besorolást a tavaly döntős orosz Nyikolaj Davigyenko és a sérült amerikai Andy Roddick helyét átvevő svéd Robin Söderling is.

Az A csoportot a világelső svájci Roger Federer vezeti, aki a US Open-bajnok argentin Juan Martin Del Potróval, a brit Andy Murrayval és a Mesterek Kupáján első alkalommal szereplő spanyol Fernando Verdascóval csap majd össze a torna első szakaszában.

Az egyhetes, 5 millió dollár összdíjazású verseny fináléját jövő vasárnap rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik