Élet-Stílus

Súlyos büntetést kaptak a hibázó magyar bírók

Két magyar bajnokin hibázó bírót büntetett a szövetség. Idén már egyikük sem vezethet meccset, Arany Tamást pedig gyakorlatilag kizárták a játékvezetői testületből.

Az elmúlt hetekben, nagy viharokat kavarva, két alkalommal is előfordult a Soproni Ligában, hogy az aktuális mérkőzés játékvezetője megtorlatlanul hagyott olyan jelentős szabálysértést, amit – mert feltétlenül indokoltnak látta – utóbb a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága súlyos szankcionálással büntetett.

Szakítva az ilyen esetekben megszokott korábbi gyakorlattal, a játékvezetői bizottság vezetése most a nyilvánosság előtt marasztalta el Arany Tamást (Pápa-Ferencváros) és Sulyok Gergelyt (Ferencváros-DVTK): ebben az évben már egyikük sem lesz közreműködője egyetlen találkozónak sem.

Arany esetében ennél is súlyosabb a büntetés. Bár szó volt róla, hogy eddigi ténykedésére való tekintettel e hét végén lehetőséget kap egy búcsúmeccs vezetésére, s utána bejelenti visszavonulását, de ő megszegte az erről szóló megállapodást.

Már egy előzetes javaslat is született, amelyet a játékvezetői bizottság elnöksége a december elején esedékes ülésén tárgyal majd: az előterjesztés szerint Arany nem fog bekerülni az új játékvezetői keretbe, ami gyakorlatilag a kizárását jelenti onnan.

Sulyok esetében még további mérlegelések következnek, s azok alapján döntenek a további bírói pályafutásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik