Élet-Stílus

Glock újonc csapathoz szerződött

A volt toyotás Timo Glock a 2010-ben bemutatkozó Manor GP-hez szerződött. A másik állásra brazil újonc esélyes.

A jövőre bemutatkozó egyik új csapat, a Manor GP kedden bejelentette, hogy leszerződtette első pilótáját, a volt toyotás Timo Glockot. A 27 esztendős német pilóta kétéves szerződést kötött a brit istállóval, miután eddigi kenyéradója, a Toyota az idei szezon végén kivonult az F1-ből.

Glock balesete Japánban

Tapasztalt pilótát akartak

“Nagyon örülök, hogy Timo a mi csapatunkat választotta! Mindig is legalább egy, a 2009-es autóval tapasztalatot szerzett versenyzőt szerettem volna, aki segíthet a fejlesztésben, de az különösen izgalmas, hogy olyat sikerült szerződtetnünk, aki 2009-ben dobogóra is állhatott, és bizonyítottan tehetséges! Timo a projektünk alapos megvizsgálása után döntött, ami sokat elárul a haladásunkról” – mondta a Manor technikai főnöke, Nick Wirth, hozzátéve, hogy jól haladnak az autóval és karácsonyra elvileg túl is lesznek a kötelező FIA-törésteszteken.

“Több ajánlatom is volt, köztük nagyobb csapatoktól is. Minden pilóta célja ugyanaz: egy napon meg akarja nyerni a bajnoki címet, de én közös építkezéssel, a fejlesztésben kulcsszerepet játszva szeretnék eljutni odáig. Ezért olyan izgalmas számomra a Manor. Sok időt töltöttem Nick Wirth-szel és John Booth-szal (csapatfőnök) és más csapattagokkal, és igazán tetszett, hogy valódi versenyzők, igazi versenycsapat” – mondta a 27 éves Glock.

Glock eddig 37 futamon indult az elitkategóriában, és kétszer második lett. A legutóbbi három nagydíjat egy baleset miatt ki kellett hagynia.

Hamilton nyomában

A Manor GP-t 1990-ben alapították, és eddig alsóbb osztályokban szerepelt. Többek között foglalkoztatta az F1-ben később világbajnok finn Kimi Räikkönent és brit Lewis Hamiltont is.

Glockot nemrég még a Renault-val kapcsolatban emlegették, de a mostani fordulat is arra utal, hogy a francia csapat jövője egyelőre nagyon bizonytalan. A német pilóta mellett a másik Manor-autóra a Renault tesztelője, a sokéves GP2-es tapasztalattal rendelkező Lucas di Grassi tűnik esélyesnek, bár a brazil akár mostani kenyéradójától is szerződést kaphat – elvileg december elején még náluk tesztel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik