Élet-Stílus

Kirúgják az Eb-hőst?

Nehéz helyzetbe került a görög labdarúgó-válogatott, miután a világbajnoki pótselejtező első meccsén gólnélküli döntetlent játszott. Az ukrajnai visszavágón a dél-afrikai szereplés mellett Otto Rehhagel sorsa is a tét.

Selejtező csoportjukban a második helyen végeztek a hellének, miután 10 meccsből hatot megnyertek, és végül csak egyetlen ponttal maradtak le a közvetlen vb-kvalifikációról. A görögökkel 2004-ben óriási meglepetésre Eb-aranyat nyerő Otto Rehhagel még nem adta fel a reményt, de könnyen elképzelhető, hogy rövidesen nyugdíjba vonul.

“Szerencsére nem kaptunk gólt, így továbbra is bízom a vébészereplésben. Mindent megteszünk annak az érdekében, hogy jövő nyáron ott lehessünk Dél-Afrikában” – nyilatkozta a görög válogatott gyenge szombati szereplését követően Rehhagel. A görögök 1994 után másodszor juthatnak ki a világbajnokságra (az USA-ban 0-10-es gólkülönbséggel, pont nélkül búcsúztak).

A 71 éves német tréner első vébészereplésében bízik, és a jövőjét firtató kérdésekre pedig egyelőre nem válaszol. “A következő héten, a szerdai visszavágó után leülök beszélni a szövetség elnökével” – mondta Rehhagel, akinek világbajnokságig szól a szerződése.

Az újságok mindenesetre alaposan kiosztották a néhány éve még nemzeti hősként ünnepelt trénert: „Otto nincs vébéformában” írta az Exedra. A lapok elsősorban a defenzív taktikában látták a vártnál gyengébb produkció okát, és már Rehhagel lehetséges utódairól cikkeznek. Király Gáborék edzője, Ewald Lienen (1860 München), a Németh Krisztiánékat irányító Dusan Bajevics (AEK Athen) és Fernando Santos (PAOK) neve is felmerült.

A bunkerfocival és némi szerencsével Eb-t nyerő szakembernek minden bizonnyal mennie kell, ha a csapat lemarad a vébéről, és könnyen elképzelhető, hogy a 71 éves Rehhagel visszavonul. Erről persze egyelőre hallani sem akar, és az sem keserítette el, hogy a fokozott fertőzésveszély miatt a szurkolók nem kísérik el Ukrajnába a csapatot.

Görögország-Ukrajna 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik