Élet-Stílus

Továbbjutást ért a manchesteri hajrá

A Manchester United kétgólos hátrányból mentett pontot az Old Traffordon, és továbbjutott, akárcsak a Madridban ikszelő Chelsea és a Porto. A Bayernt legyőző Bordeaux is hátradőlhet, a Milan-Real rangadó döntetlenre végződött.

Két hete idegenben győzte le a francia bajnok a Bayern Münchent, nem csoda, hogy a bajorok fogadkoztak a visszavágó előtt. Ehhez képest a Girondins Bordeaux saját közönsége előtt is simán verte a sérült Ribéry nélkül kiálló németeket. A franciák a fegyelmezett védekezésen kívül nem sokat mutattak, de könyörtelenül kihasználták a bajorok védelmének egyik hibáját. Győzelmét a Bordeaux egy kontrával biztosította be a hajrában.

A Juventus akárcsak Torinóban, Izraelben is egy góllal verte a Maccabi Haifát. A meccs egyetlen találatát Camoranesi szerezte az első félidő hajrájában: a középpályás megpattanó lövésével szemben tehetetlen volt a hazai kapus.

A hajrában mentett pontot, és harcolta ki hazai pályán a továbbjutást a Manchester United. Michael Owenék kétgólos hátrányból álltak fel a hajrában a CSZKA Moszkva ellen, és mentették döntetlenre a meccset. Az angol együttes védelme háromszor kapitulált a sérült Ferdinand és Vidics nélkül, de nem szakadt meg a Fergusonék hazai 22-meccses veretlensége.

A MU mögött a Besiktas otthonában sima győzelmet arató Wolfsburg reménykedhet az egyenes kieséses szakasz elérésében. A német bajnok 3-0-ra diadalmaskodott Isztambulban,és három ponttal előzi meg a CSZKA-t.

A C csoportban a Marseille már a 12. percben 2-0-ra vezetett a Zürich ellen. A folytatásban a franciák ugyan visszafogták a tempót, de a hajrára ismét felpörögtek, és kiütéses, 6-1-es győzelmet arattak.

A csoport és a játéknap rangadóján a Milan egy ajándék tizenegyesnek köszönhetően játszott 1-1-es döntetlent a Real Madriddal. A spanyoloknál pályára lépett a nyáron Milánóból elcsábított Kaká. A brazil irányítót bemutatásakor és a meccs után is vastapssal ünnepelte a San Siro közönsége. A vendégek gólját Benzema, míg hazai részről Ronaldinho volt eredményes a büntetőpontról. Más kérdés, hogy a tizenegyest megelőző szituációt csúnyán elnézte a német Brych játékvezető.

A D csoport eldőlt, a Chelsea és a Porto játszhat a 16 között. A tavalyi elődöntőben összeszedett eltiltása után visszatérő Drogba két góllal válaszolt az argentin Agüero két csodagóljára.

A másik meccsen a Porto impotens támadójátéka miatt csak a hajrában győzte le a hősiesen küzdő APOEL-t.

bajnokok ligája, csoportkör, 4. forduló

A csoport:
Bayern München (német)-Bordeaux (francia) 0-2 (0-1)
Gól: Gourcuff (37.),Chamakh (90.)

Maccabi Haifa (izraeli)-Juventus (olasz) 0-1 (0-1)
Gól: Camoranesi (45+2.)

Az állás:
1. Bordeaux 10 pont
2. Juventus 8
3. Bayern München 4
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
Manchester United (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 3-3 (1-2)
Gól: Owen (29.), Scholes (84.), Valencia (92.), illetve Dzagojev (25.), Krasic (31.), Berezutszkij (47.)

Besiktas (török)-VfL Wolfsburg (német) 0-3 (0-1)
Gól: Miszimovics (14.), Gentner (80.), Dzeko (87.)

Az állás:
1. Manchester United 10
2. Wolfsburg 7
3. CSZKA Moszkva 4
4. Besiktas 1

C csoport:
AC Milan (olasz)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (1-1)
Gól: Ronaldinho (35. tizenegyesből), illetve Benzema (29.)

Olympique Marseille (francia)-FC Zürich (svájci) 6-1 (2-1)
Gól: Aegerter (3. öngól), Abriel (11.), Niang (51.), Hilton (80.), Cheyrou (87.), Brandao (89.), illetve Alphonse (31.)

Az állás:
1. AC Milan 7
2. Real Madrid 7
3. Marseille 6
4. Zürich 3

D csoport:
APOEL Nicosia (ciprusi)-FC Porto (portugál) 0-1
Gól: Falcao (84.)

Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 2-2 (0-0)
Gól: Agüero (66., 91.), illetve Drogba (82., 88.)

Az állás:
1. Chelsea 10
2. Porto 9
3. Atlético Madrid 2
4. Nicosia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik