Élet-Stílus

Rátgéber László távozik Moszkvából

Távozik az Euroliga-győztes Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatától Rátgéber László, aki tavaly június óta volt az elitalakulat vezetőedzője. Utódja az eddigi másodedző lesz.

“November 1-jétől nem én vagyok a Szpartak trénere” – nyilatkozta csütörtökön a volt szövetségi kapitány.

Utódja az eddigi másodedző, az amerikai Pokey Chatman lesz, aki már szerdán a Brno elleni Euroliga-nyitányon is irányította a fővárosiakat.

“A jegyzőkönyv szerint én voltam tegnap a vezetőedző, de valójában már a meccs előtt szerződést bontottunk – mesélte a 43 éves mester. – A klubtulajdonos Sabtaj von Kalmanovics különösebb magyarázat nélkül közölte, hogy nem rám gondol a továbbiakban ezen a poszton, én viszont nem fogadtam el a másodedzői ajánlatot. Az a furcsa, hogy a nyáron meghosszabbítottuk a megállapodásunkat, fizetésemelést is kaptam, és egy hete Szuperkupát nyertünk. Mégsem maradok, illetve papíron január 1-ig még a Szpartak alkalmazottja leszek, fizetett szabadságon. Ez idő alatt nem dolgozhatok máshol. Szomorú vagyok, mert a lányok nélkülem fogják megnyerni sorozatban negyedszer az Euroligát. Amikor elmondtam nekik, hogy vége, volt sírás-rívás, nemigen értették a dolgot. A magam részéről kicsit azért fel voltam készülve, hogy ilyen kurtán-furcsán végződik majd ez a kaland.”

Rátgéber a családdal együtt a napokban költözik haza Pécsre, és egyelőre nincsenek komoly tervei.

“A gyerekek el sem akarták hinni, hogy megyünk haza, óriási az öröm. A következő két hónapban sem fogok unatkozni, előadást tartok a jövő keddi Hepp Ferenc-emléknapon, szervezem a pécsi akadémiámat, és folytatom tanulmányaimat. Persze a szakmánkban egy telefonhívás mindent megváltoztathat, ha felkérnek, hogy legyek a Boston Celtics edzője, akkor…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik