Élet-Stílus

Jean Todt a FIA új elnöke

Jean Todtot választották meg pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új elnökévé. Az új vezető megbízatása négy évre szól.

A párizsi közgyűlés döntése értelmében a Forma-1-es Ferrari volt csapatfőnöke követi a posztot 1993 óta betöltő brit Max Mosleyt. Az új vezető megbízatása négy évre szól.

A 63 éves francia Todton kívül a volt ralivilágbajnok finn Ari Vatanen versengett az elnöki székért. A szavazás igazolta a papírformát: az előzetesen favoritnak tartott Todt 12 érvénytelen voks mellett 135-49-re nyert.

Todt hétfői nyilatkozatában terveivel kapcsolatban elmondta, megválasztása esetén arra fog törekedni, hogy az autósport valóban biztonságos, gazdasági és környezetvédelmi szempontból pedig fenntartható legyen.

Még többet akar tenni azért, hogy olyan fejlődő régiókban is megerősödhessen, mint Ázsia, Afrika vagy éppen Latin-Amerika.

Todz a biztonság és a környezetvédelem elkötelezettje (MTI/EPA)

Todt a biztonság és a környezetvédelem elkötelezettje (MTI/EPA)

Mosley júniusban közölte, hogy nem jelölteti magát újra az október 23-i választáson, majd később Todtot javasolta utódjának.

A szakembert a választási kampány során többek között Bernie Ecclestone, az F1 irányítója és a hétszeres világbajnok volt Ferrari-pilóta, Michael Schumacher is támogatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik