Élet-Stílus

Díjat kapott a 40 éves Monty Python

admin
admin

2009. 10. 16. 11:27

A 40. születésnapját ünneplő Monty Python-csoport megkapta a Brit Film és Televíziós Akadémia (BAFTA) különdíját filmes és televíziós munkásságáért.

“Ha közelebbről is meg akarják nézni a díjat, menjenek fel holnap az eBayre” – viccelődött John Cleese a New Yorkban csütörtökön megrendezett díjátadón, amelyen a csoport mind az öt tagja részt vett. (Graham Chapman, hatodik Python húsz évvel ezelőtt elhunyt.)

A BAFTA és az Independent Film Channel által szervezett ceremónia egyúttal a John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin alkotta csoport újbóli összeállását is ünnepelte. A díjátadást követően ugyanis levetítették a jubileum alkalmából a tagok közreműködésével készült Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer,s Cut) – Monty Python: Majdnem a valóság (Ügyvédi változat)- című dokumentumfilmet.

A groteszk humorú brit csoport az 1969-ben indult Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozattal vívott ki magának kultstátuszt. Később olyan világszerte nagy sikert aratott filmeket készítettek, mint a Gyalog galopp (1975) vagy a Brian élete (1979).

A BAFTA 1887-ben Michael Balcon-díjjal ismerte el a Monty Pythont a világ filmművészetéhez nyújtott kiemelkedő brit hozzájárulásért.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.