Élet-Stílus

70 másodperc alatt kiütötték a világbajnokot – videó

Óriási meglepetésre mindössze 73 másodperc alatt elvesztette veretlenségét és WBA nagypehelysúlyú világbajnoki címét Jorge Linares.

Magyar idő szerint szombaton, Tokióban rendezték a WBA kiskönnyűsúlyú bajnoki küzdelmet a címvédő venezuelai Jorge Linares és a veretlen mexikói kihívó, Juan Carlos Salgado között. Az összecsapáson óriási meglepetés született, hisz a legelismertebb sztárok közé igyekvő Linares alig 73 másodperc alatt elvesztette vb-címét az előzetesen teljesen esélytelennek tartott ellenfelével szemben.

Salgado (szemben) hamar elintézte a bajnokot

Salgado (szemben) hamar elintézte a bajnokot

Salgado – némi tapogatózás után – egy pontos balhoroggal kínálta meg a ring közepén a címvédő bokszolót, aki ettől látványosan fenékre ült, ám ekkor még viszonylag könnyedén felállt, jelezve, hogy minden rendben, folytatni tudja a meccset.

A mexikói ezt követően vércse módjára csapott rá ellenfelére, és a semleges sarokban több nagyerejű ütéssel kínálta meg, amitől összecsuklott. Linares megint fel tudott állni, ám a mérkőzésvezető a bajnok állapotát látva 5-nél befejezte a számolást, vagyis befejezettnek nyilvánította a küzdelmet, alig 73 másodperccel a kezdő gongszó után.

Az új bajnok mindössze 24 esztendős, és ezt megelőzően még egy komoly skalpot sem sikerült gyűjtenie. Rekordja 21 győzelem, 0 vereség és 1 döntetlen. A „Golden Boy – Aranyfiú” Linares vereségével nem csak a WBA övének mondott búcsút, de oda lett makulátlan rekordja is: 28. meccsén először ismerte meg a vereség ízét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik