Élet-Stílus

Történelmi mélységben a Portsmouth – videó

A Portsmouth újabb, sorozatban hatodik vereségével negatív rekordot döntött az angol labdarúgó Premier League 6. fordulójában. Az Arsenal kiütéssel, a Liverpool egy góllal nyert, a magyaros csapatoknak ugyanakkor nem volt jó napjuk.

A Pompey az Aston Villával sem bírt, így már féltucat vereséget számol, márpedig a Premier League bevezetése óta korábban még egyetlen csapat sem rajtolt hat vereséggel, ráadásul az élvonalban 26 éve nem volt példa ilyen rossz idénykezdetre.

A Porsmouth sorsa már az első félidőben megpecsételődött birminghami Villa Parkban: előbb Milner talált be tizenegyesből, majd nem sokkal a szünet előtt a kilépő Agbonlahor mintegy 16 méterről lőtt a kapufa segítségével a jobb felső sarokba.

Gabrile Agbonlahor gólöröme (MTI/EPA)

Gabrile Agbonlahor gólöröme (MTI/EPA)

Az Arsenal fölényes győzelemmel a feledtette a Manchester United és a Manchester City elleni botlását: az „ágyúsok” hazai pályán négyet számoltak a vendég Wiganre. A posztját tekintve középhátvéd Vermaelen előbb fejjel talált be, majd csatárokat megszégyenítő módon pókhálózta ki 16 méterről a jobb felső sarkot. A harmadik londoni gólt Eduardo, a negyediket pedig Fabregas szerezte – a védők szíves asszisztálása mellett.

A Premier League magyarjainak nem volt jó napjuk, Halmosi Péter és Fülöp Márton sem kapott lehetőséget, ráadásul csapataik is elbuktak. A Hullt és a Sunderlandet is újonc együttes győzte le, a Birmingham City, illetve a Burnley.

Utóbbinál Nugent volt a hős, a csereként beállt futballista egy szép fejessel szerzett vezetést a csapatának, majd egy pazar lövéssel eldöntötte a meccset.

Idegenben nyert a Liverpool

A Debrecent szerdán BL-mérkőzésen 1-0-ra legyőző Liverpool egy góllal nyert a West Ham United otthonában. A „vörösök” kétszer is előnybe kerültek, a londoniak azonban mindkétszer egyenlíteni tudtak. A győztes találatot a duplázó Fernando Torres szerezte a 75. percben: Babel jobboldali beadása után fejelt a jobb alsó sarokba. A Loki elleni meccset eldöntő Kuyt ezúttal is eredményes volt.

Arsenal-Wigan 4-0

Aston Villa-Portsmouth 2-0

Premier League, 6. forduló:
Arsenal-Wigan Athletic 4-0 (1-0)
Gól: Vermaelen (25., 49.), Eduardo (59.), Fabregas (90.)

Aston Villa-Portsmouth 2-0 (2-0)
Gól: Milner (34., 11-esből), Agbonlahor (43.)

Bolton Wanderers-Stoke City 1-1 (0-0)
Gól: Taylor (89., 11-esből), ill. Kitson (53.)

Hull City-Birmingham City 0-1 (0-0)
Gól: O’Connor (75.)

Burnley-Sunderland 3-1 (1-1)
Gól: Alexander (13., 11-esből), Nugent (67., 86.), ill. Bent (39.)

West Ham United-Liverpool 2-3 (2-2)
Gól: Diamanti (29., 11-esből), C. Cole (45.), ill. Torres (20., 75.), Kuyt (41.)

Vasárnap:
Manchester United-Manchester City, 14:30
Wolverhampton Wanderers-Fulham, 15:00
Everton-Blackburn Rovers, 16:00
Chelsea-Tottenham Hotspur, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik