Élet-Stílus

Bodnár is készülhet a vb-selejtezőkre

Bodnár László, a DVSC védője ott lesz hétfőn Telkiben, a világbajnoki selejtezőkre készülő válogatott edzőtáborában. A hátvéd Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal egyeztet, vállalja-e a játékot a svédek és a portugálok ellen.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség első embere az MTV Nap-kelte című adásában közölte, hogy a pénteken egy kerékpárost halálra gázoló Bodnár László is elkezdi a felkészülést a portugálok és a svédek elleni, sorsdöntő vb-selejtezőkre.

A MLSZ elnöke megjegyezte: nem sportszakmai döntést kell hozni, hanem emberi oldalról kell megközelíteni Bodnár ügyét.

„Kérdés, hogy a játékos milyen lelkiállapotban van, befolyásolja-e ez a teljesítményét. Egyáltalán, vállalja-e a játékot” – mondta Kisteleki, hozzátéve, mihamarabb meg kell oldani a helyzetet, noha a csapat majd szombaton lép pályára.

Bodnár könnyű sérüléseket szenvedett (MTI)

Bodnár könnyű sérüléseket szenvedett (MTI)

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hétfő reggeli műsorban elmondta, a balesettel kapcsolatos szakértői véleményt 30 napon belül kell elkészíteni, ám az sem kizárt, hogy már a héten kész lesz.

A 39-szeres válogatott védő pénteken 21 óra körül Nyírbátornál, lakott területen kívül elgázolt egy láthatósági mellényt viselő 34 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.

A megyei főkapitányság sajtóügyeletese szombaton délután arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy „a rendőrség eddigi vizsgálatának adatai szerint a gépkocsivezető (azaz Bodnár László) hibája okozhatta a halálos kerékpáros-balesetet”.

A magyar válogatott szombaton a svédekkel, szeptember 9-én pedig a portugálokkal találkozik világbajnoki selejtezőn.

Vanczák elhagyhatta a kórházat

Elhagyhatta az isztambuli kórházat, s visszarepült Svájcba Vanczák Vilmos, az FC Sion magyar válogatott labdarúgója, aki a Fenerbahce elleni csütörtöki Európa Liga-selejtezőn szenvedett súlyos mellkasi, valamint hasi sérüléseket.

Vanczák akkor járt szerencsétlenül, amikor ütközött a vendéglátók kapusával. A csütörtöki találkozó 2-2-re végződött, Vanczák a 9. percben egyenlített, majd a szünetben lecserélték. A párharcot 4-2-es összesítéssel az előző körben Honvédot búcsúztató Fenerbahce nyerte.
A 41-szeres válogatott védőre négyhetes pihenő vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik