Élet-Stílus

Federer győzelemmel tért vissza

A wimbledoni győzelmét, illetve az ikerlányai születését követően először lépett pályára a világelső svájci Roger Federer, és két szettben legyőzte a kanadai Frederic Niemeyert a montreali férfi tenisztorna második fordulójában.

A világranglistán 487., 33 éves Frederic Niemeyer, ha legyőzni nem is tudta, azért megszorongatta a világelső Roger Federert a montreali viadal második fordulójában. Az első szettben mind a két játékos hozta saját adogatójátékait, a sokkalta esélyesebb svájci a rövidítést megnyerve került aztán lépéselőnybe.

A visszavonulását tervező kanadai játékos a folytatásban sem hagyta magát, 3:3-nál azonban elveszítette a szervagémjét, ezzel megpecsételődött a sorsa – a papírforma győzelmet arató Federer 1 óra és 26 perc alatt harcolta ki a továbbjutást.

A svájci klasszis bejutott a legjobb 16 közé (MTI/EPA)

A svájci klasszis bejutott a legjobb 16 közé (MTI/EPA)

„Kicsit lassú voltam, de ez természetes, ha az ember öt-hat hétig nem vív tétre menő csatákat, csak edzőmeccseken gyakorol” – mondta Federer.

Hozzá hasonlóan a többi esélyes sem hibázott: Novak Djokovics, Fernando Gonzalez, Nyilolaj Davigyenko és Andy Murray is továbbjutott, jóllehet, az utóbbit leszámítva valamennyien szoros csatában kerültek a Roger-kupa harmadik fordulójába.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik