Élet-Stílus

Mancini lehet Husztiék edzője

Roberto Mancini lehet a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató szentpétervári Zenit csapatának új vezetőedzője. Az Intertől tavaly nyáron elküldött szakember egy éve munkát keres.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség Mancinit tartja a legesélyesebb jelöltnek Zenit tréneri posztjára. A klub vezetése a hónap végéig be akarja tölteni a tisztet, amely az után üresedett meg, hogy a hétvégén a gyengébb eredmények miatt menesztették az eddigi trénert, a holland Dick Advocaatot.

Roberto Mancinit tavaly nyáron küldték el az Internazionale vezetői, a helyére Jose Mourinhót érkezett. Az olasz szakembert azóta több helyről is keresték, de idáig nem kötelezte el magát.

Mancini lehet Husztiék edzője 1

Advocaatnak azt követően köszönték meg a munkáját, hogy a szentpéterváriak vasárnap 2-0-ra kikaptak a Tom Tomszktól, így 17 fordulót követően csupán hetedikek a pontvadászatban. A Zenit története legnagyobb sikerét a holland tréner irányításával érte el 2008-ban, amikor megnyerte az UEFA-kupát, majd az európai Szuperkupát is.

Az orosz hírügynökség azt is tudni véli, hogy a Zenit szerződtetni akarja a francia Olympique Lyon világbajnok olasz védőjét, Fabio Grossót. Jóllehet a 31 éves hátvédnek 2011-ig szóló kontraktusa van, ám a szentpéterváriak remélik, hogy 4 millió euróért mégis megszerezhető az itáliai labdarúgó. Akiért amúgy hazulról is akad érdeklődő, jelesül a Juventus szeretné a játékosai között tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik