Élet-Stílus

Ötödik lett a Kemény-csapat

A formálódó magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik helyen zárta a római világbajnokságot, miután szombaton sima győzelmet aratott a németek felett.

A csoportkörben 7-7-es döntetlent játszott a két csapat, szombaton viszont nem volt kérdés, melyik a jobbik válogatott. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes magyarok kiválóan védekeztek – igaz, olykor a kapufa is besegített -, és a támadásoknál is jeleskedett az eltiltása miatt ezúttal is a lelátóra száműzött Kemény Dénes kapitány legénysége.

Nyolc percet követően már háromfás volt a magyar együttes előnye, ezt a második negyedben Varga Dénes toldotta meg még eggyel emberelőnyben. A németek könnyedén kapták a fórokat, de nem igazán tudtak élni velük, ellenben a mieink jól sáfárkodtak a kevesebb létszámfölényes helyzeteikkel.

GALÉRIA

GALÉRIA

A harmadik szakasz derekán Szívós Márton távoli lövésével hatgólosra duzzadt a két csapat közötti differencia, és ezen a ponton tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, nem mintha addig egy kicsit is izgulnunk kellett volna.

A 8-2-es állásnál kezdődő negyedik „menetben” visszavettek a tempóból a mieink, némileg csökkent a koncentráció is, ennek tudható be, hogy a németek zsinórban szerzett három találattal 8-5-re módosították az állást. Ezt követően Hosnyánszky Norbert villant, a mérkőzés során már harmadszor, az utolsó szó azonban a szintén három találattal záró Marc Politzé volt.

A 9-6-os végeredmény nem tükrözi igazából a két válogatott közötti különbséget; a mieink könnyedén hozták a szombat délelőtti helyosztót, ezzel megszerezték az ötödik helyet.

Nyilatkozatok

Kemény Dénes, a magyarok szövetségi kapitánya:
„Az 5. hely csalódás, de a játékosokra nem haragszom, dühös magamra lehetek, és vagyok is, az esetleges rossz döntések miatt. Erősnek tűnt a csapat, előremutató játékot nyújtottunk, és a legfontosabb meccsünkön, a szerbek elleni negyeddöntőn sem játszottunk rosszabbul ellenfelünknél. Bennünk volt az érem, ugyanakkor annyira mégsem voltunk jók, hogy ténylegesen is igazolni tudjuk ezt. Dolgozunk tovább, a végcél London, az újabb olimpiai győzelem.”

Hagen Stamm, a németek szövetségi kapitánya:
„Az eredmény szempontjából tisztes vereséget szenvedtünk, de a meccs képével nem vagyok elégedett. Az első két negyedben könnyelműen elengedtük a magyarokat, mire magunkra találtunk, már 5-1 volt oda. Ekkor már gondolni sem lehetett a csoportkörben elért meglepetésdöntetlenre.”

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok:
„Szerencsére ez a meccs hamar unalomba fulladt, elhúztunk villámgyorsan 8-2-re, de még nagyobb is lehetett volna a különbség. A becsületünkért játszottunk, azért, hogy az 5. hely meglegyen. Ez a helyezés nem jó eredmény, de úgy érzem, jó úton indultunk el, s a tervek jó részét, amelyek a vb-re készültek, megvalósítottuk. Menni kell tovább.”


Vb, Róma, az ötödik helyért:

Magyarország-Németország 9-6
(4-1, 1-0, 3-1, 1-4)

Gól: Hosnyánszky 3, Kiss G., Varga Dénes, Varga Dániel, Kis G., Madaras, Szivós 1-1, ill. Politze 3, Savic, Öler, Real 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik