Élet-Stílus

Hosszabbított a Chelsea középpályása

Mikel marad a Chelsea-ben, Borowski visszatért a Werderhez, Eriksson az angol negyedosztályban vállalt munkát. Rövid focihírek.

Transzferzóna

2014-ig a Chelsea játékosa marad John Obi Mikel. A nigériai középpályás azután írta alá új, öt évre szóló szerződését, hogy Carlo Ancelotti biztosította róla, komolyan számol vele a kezdőcsapatban. “Már most remek a viszony köztem és az új menedzser között, és úgy érzem ez a jövőben is így lesz.” – nyilatkozta a 22 éves játékos.

Korosztályos válogatott védőket igazolt a Tottenham. A 20 éves Kyle Naughton és a 19 esztendős Kyle Walker egyaránt a Sheffield Unitedtől érkezett a Spurs együtteséhez.

Visszatér a Werder Bremenhez Tim Borowski. A 29 éves középpályás tavaly hagyta el a brémaiakat a Bayern München kedvéért, de nem sikerült állandó helyet kiharcolnia a bajor csapatban. Borowski hároméves szerződést írt alá régi-új klubjánál, amely a hírek szerint 5 millió euróért vásárolta vissza őt a müncheniektől.

Borowski (b) nem sokáig maradt Münchenben (MTI/EPA)

Borowski (b) nem sokáig maradt Münchenben (MTI/EPA)

A Mainz együtteséhez került kölcsönben Andreas Ivanschitz, az osztrák válogatott korábbi kapitánya. A görög Panathinaikosz két évre passzolta le a 25 éves középpályást a Bundesliga-újoncnak.

Az AC Milan befejezte a tárgyalásokat a Sevillával Luis Fabiano ügyében, miután az andalúzok visszautasították a csatárért ajánlott 14 millió eurót. A milánóiak továbbá azt is nehezményezték, hogy a játékos ügynöke, Jose Fuentes kisebb lejárató kampányt indított ellenük a sajtóban.

A Sampdoria megvásárolta Fernando Tissone játékjogának felét az Udinesétől. Az argentin középpályás így a következő szezonban már Genovában futballozhat. Tissone az elmúlt idényben mindössze öt bajnokin játszott az udineieknél.

Megerősítette középpályáját a Bologna is, a vörös-kékek a Reggina lejárt szerződésű futballistájára, Luca Vigianira csaptak le. A 32 éves, rutinos irányító korábban a Livornóban és a Fiorentinában is futballozott.

2012-ig meghosszabbította szerződését a PSG-vel Sylvain Armand. A hátvéd 2004 nyarán igazolt Párizsba a Nantes-tól.

A skót Falkirk egy évre kölcsönvette a Partizan Belgrád U21-es szlovén válogatott csatárát, Danijel Marcetát. A fiatal támadó tavaly írt alá négyéves szerződést a szerbekkel.

Kispad, bársonyfotel

A máltai szövetség John Buttigieget nevezte ki a válogatott élére, miután a korábbi szövetségi kapitány Dusan Fitzell egészségügyi okokra hivatkozva lemondott posztjáról. A 45 éves szakember 2000-ben még maga is viselte a válogatott mezét, melyet korábban 97 alkalommal húzhatott magára.

Az angol negyedosztályú Notts County-nál vállalt munkát a korábbi angol és mexikói szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson. A svéd tréner ezúttal azonban nem a kispadra ült, hanem a sportigazgatói széket foglalta el. Eriksson feladata az lesz, hogy öt éven belül megteremtse a feltételeit a Championship-szereplésnek. A svéd szakember fizetése heti 40 000 font lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik