Élet-Stílus

BL: továbbjutott a Debrecen

Fogadkoztak a meccs előtt a svédek, ahogy a trénerük mondta a „tánc csak most kezdődik”. A házigazda nem is sokat teketóriázott, és azonnal nekiesett a magyar bajnoknak, amelynek a kezdőjében csak egy csere volt az odavágóhoz képest: Dudu otthon maradt, helyette Oláh kapott lehetőséget.

A svédek már az első percben helyzetbe kerültek, szerencsére a jól helyezkedő Mészáros kivágta a labdát a kapu torkából. A Kalmar többet birtokolta a labdát, de a magyar védelem a kezdeti zavarodottságát levetkőzve jól végezte a dolgát.

A 13. percben a Loki hatalmas lépést tett a továbbjutás felé: a svédek eladták a labdát, Czvitkovics remek passzával az első mérkőzésen is betaláló Varga gyalogolt a 16-oson belülre, majd Wasta alatt-mellett a hálóba lőtt. Öt perccel később Rasmus Elm kapufája jelezte, a svédek nem adták fel.

Megszenvedtek Leandróék (MTI/EPA)

Megszenvedtek Leandróék (MTI/EPA)

A skandinávok legjobbja nem sokkal később már betalált, igaz jókora szerencsével. Rasmus Elm középre ívelt labdáját, testvére David próbálta kapu felé csúsztatni, de lemaradt róla. A mozdulattal viszont alaposan megzavarta a magyar kapuban Polekszicset, aki már elindult a másik oldalra (1-1).

A 32. percben egy jobb oldali akció végén a középre adást Mendes belsőzte a kapuba. Ekkor a svédeknek még két gólt kellett volna lőniük, hogy továbbjussanak. Akadt is erre lehetőségük, a félidő hajrájára teljesen megzavarodott a Debrecen, de a szünetig már kihúzta újabb kapott gól nélkül.

A fordulás után betömörült kapuja elé a Loki, így a hazai a helyzetek elmaradtak. Támadásban semmit nem mutatott a magyar bajnok, Rudolf egyedül vergődött a védők gyűrűjében. Szinte végig a svédeknél volt a labda, akik negyedórával a lefújás előtt tizenegyesből kiegyenlítették a párharcot. Idegenben lőtt góllal még mindig a Loki állt továbbjutásra, de az utolsó percek nagyon nehéznek ígérkeztek, miután Máté megkapta második sárgáját.

A kitámadó Kalmar ellen több alkalma is lett volna a magyar bajnoknak, de több gól már nem esett, így a magyar bajnok ünnepelhetett. A következő körben az észt bajnok Levadia Tallinn lesz a Loki ellenfele a BL-selejtező harmadik fordulójában. A tallinniak a lengyel Wisla Kraków együttesét búcsúztatták.

herczeg andrás, a dvsc klubmenedzsere

“Jól kezdtük a találkozót, sikerült is gólt szereznünk. Sajnos utána érvényesült a svédek magassági fölénye, kicsit el is bizonytalanodott a csapat, és kapkodni kezdett. A második félidőben Rudolf helyzeténél óriási lehetőségünk volt, majd jött a 11-es, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Összességében azt mondhatom, hogy egy nagyon jó svéd csapatot búcsúztattunk.”

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. kör, visszavágó:
FF Kalmar (svéd)-Debrecen 3-1 (2-1)
Gól: R. Elm (19., 71. tizenegyesből), Mendes (31.), illetve Varga (13.)
Kiállítva: Máté (86.)
Összesítésben: 3-3
FF Kalmar: Wasta – Nouri, Carlsson (Johansson 56.), Lantz, Larsson – R. Elm, Rydström, Eriksson, Sobralense – D. Elm (Santos 56.), Mendes
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi 74.) – Rudolf, Oláh

További eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik