Élet-Stílus

Bio- és vegaétrenddel várják Mobyt a Balaton Soundra

A harmadik Heineken Balaton Soundra bérleteket már nem lehet kapni és a pénteki napijegyek is elfogytak. A sztárokról pedig már lehet tudni, hogy valaki csak biofarmról származó zöldségeket, vagy szusit hajlandó fogyasztani, de volt olyan is, aki csak három üveg vizet kért.

A Heineken Balaton Soundon Moby – aki vasárnap este élő nagykoncertet ad – sajtot és tojást sem fogyaszt, inkább répa, alma, spenót, uborka vertikumban gondolkodik, és persze gyümölcsökben, de mindezt csakis biogazdálkodásból. És ugyanígy tesznek zenészei is, ami akár arra is engedhet következtetni, hogy a vegánság eleve szűrő a zenészek felvételekor – derül ki a fesztivál közleményéből.

A fellépők között vannak sokan, akik a legdrágább pezsgőket rendelték be. Akadt, aki ehhez saját pincérnőt is kért. Akadnak, kik a helyi specialitásokat szeretnék kipróbálni, azonban Guru Keith Edward Elam a Balaton- környéki gasztro-kultúrától meglehetősen eltérő, japán konyhára esküszik.

A felmérések szerint a fesztivál hozzájárul a Balaton, mint turisztikai célpont általános promóciójához is. Ezt a kutatást támasztja alá az a tény is, hogy az egyik sztárcsapat már előre jelezte, hogy három napot fog a magyar tenger mellett tölteni és kérték a szervezőket, hogy segítsenek hajót bérelni illetve adjanak tippeket, hol tudnának vízisízni és wakeboardozni.
A lényeg: csütörtöktől Sound Zamárdiban, ahol a kempinget már szerdán este 6-tól elfoglalhatják a sátrazók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik