Élet-Stílus

Cancellara sárga trikóban

A svájci Fabian Cancellara vehette fel először a sárga trikót az idei Tour de France-on, miután megnyerte az első szakaszt, a monacói egyenkénti időfutamot. Az amerikai Lance Armstrong a 10. helyen végzett.

A műfaj specialistája, a kétszeres világbajnok, Pekingben olimpiai aranyérmes svájci Fabian Cancellara nyerte a Tour de France első szakaszát, a 15,5 kilométeres monacói időfutamot, mely során egy emelkedőt is meg kellett mászniuk a résztvevőknek.

A Saxo 28 esztendős bringása alaposan „elverte” a mezőnyt, 18 másodperccel volt jobb a nagy esélyes, a 2007 sárga trikós spanyol Alberto Contadornál és 19-cel a brit Bradley Wigginsnél.

Cancellarának jár a puszi (MTI/EPA)

Cancellarának jár a puszi (MTI/EPA)

Az elsők között startoló korábbi hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Arsmtrong nem ment rosszul, de menet közben többen is elé kerültek, végül a 10. helyen zárt.

A címvédő spanyol Carlos Sastre a 21., míg a Giro d’italián győztes orosz Gyenisz Mencsov a 38. helyen végzett.

„Kezdésnek nem volt rossz. Bevallom, nem voltak nagy illúzióim, az első szakaszon nem számítottam kiugró eredményre ” – magyarázta a célba érkezést követően a három és fél éves kihagyás után az év elején visszatért Lance Arsmtrong.

Vasárnap Monaco és Brignoles között 187 kilométeres szakasz vár a 96. Tour mezőnyére.

1. szakasz, Monacó, 15,5 km, időfutam:
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo) 19:32
2. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 19:50
3. Bradley Wiggins (brit, Garmin-Slipstream) 19:51

10. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 20:12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik