Élet-Stílus

MU: megérkezett a Ronaldo-utód

Az angol bajnok Manchester United kedden leigazolta Antonio Valenciát a Wigan Athletic labdarúgócsapatától. A 23 éves szélső mellett további erősítések várhatóak, hiszen a Cristiano Ronaldóért kapott 80 millió fontból még bőven van.

Négy évre kötelezte el magát új csapatához az ecuadori játékos, akiért lapjelentések szerint 16 millió angol fontot fizetett a Manchester United. A szerződő felek nem hozták nyilvánosságra a megállapodás anyagi részleteit.

“Már jó ideje figyelemmel kísértük Antonio fejlődését a Wigannél. Remek képességekkel megáldott játékos, biztos vagyok abban, hogy sokat fog segíteni a csapaton” – nyilatkozta Ferguson. A Manchester United vezetői már két-három hónapja felvették a kapcsolatot a Wigannel, és az angol sajtóban biztosra vették, hogy a következő szezontól a MU játékosa lesz az ecuadori játékos, aki 34-szer szerepelt már hazája válogatottjában.

Valencia (b) négyszer volt eredményes a válogatottban (mti/epa)

Valencia (b) négyszer volt eredményes a válogatottban (MTI/EPA)

“Nagyon sokat köszönhetek a Wigannek, de alig várom már, hogy új csapatomnál is bizonyíthassak. Hihetetlen élmény lesz 76 ezer néző előtt pályára lépni olyan játékosok oldalán, mint Wayne Rooney, Rio Ferdinand vagy Ryan Giggs” – mondta az újdonsült Vörös Ördög, aki Sir Alex Ferguson vezetőedző első igazolása idén nyáron.

A skót mester további igazolásokat tervez az elkövetkező két hónapban, hiszen az aranylabdás Cristiano Ronaldo eladásával meggyengült a keret. A portugálért kapott 80 millió angol fontból jócskán maradt, állítólag a kiszemeltek listáján többek között Karim Benzema (Lyon), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Douglas Costa (Gremio) és Nilmar (Internacional) szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik