Élet-Stílus

Hewitt nagy formában

Az ausztrál Lleyton Hewitt a Roland Garroson elődöntős Juan Martin Del Potro legyőzésével bejutott a harmadik fordulóba, s a női címvédő amerikai Venus Williams és a világelső Dinara Szafina is vette az újabb akadályt Wimbledonban.

A 2002-es bajnok Hewitt három szettben, több mint két és fél óra alatt győzte le a Párizsban elődöntős Del Potrót, így az ötödik helyen kiemelt argentin játékosnak, akárcsak 2007-ben és 2008-ban, a második forduló jelentette a végállomást.

„Egy ideje senkit sem győztem le a top ötből, így lelkesen mentem fel a pályára. Sok nagy nagy mérkőzést játszottam már itt, s ez is nagyon jó volt. Juan Martin pokolian jó játékos, és a jövőben biztosan még jobb lesz füvön” – így Hewitt, aki nem felejtette el megjegyezni: szeret Wimbledonban teniszezni.

Hewitt szettet sem engedett át Del Potrónak (MTI/EPA)

Hewitt szettet sem engedett át Del Potrónak (MTI/EPA)

A legutóbbi két évben győztes Venus Williams könnyedén vette az újabb akadályt: az amerikai klasszis két szettben intézte el az ukrán Katyerina Bondarenkón.

Venus kiválóan játszott, első szerváinak 88 százalékából pontot ért el, egyetlen bréklehetőséget sem adott riválisának, az amerikai viszont négyszer is elvette ellenfele adogatójátékát.

Az első helyen kiemelt, világelső Dinara Szafina is bejutott a legjobb 32 közé, miután két szettben legyőzte a paraguayi Rossana De Los Riost. A Szávay Ágnest búcsúztató Kirsten Flipkens is érdekelt lesz a következő körben, a belga játékos a brit Elena Baltachát verte egy szoros és egy sima szettben.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik